Dolgelukkige Gaudin: “Ik had nog iets te bewijzen”

maandag 17 april 2017 om 17:10
Dolgelukkige Gaudin: “Ik had nog iets te bewijzen”

Foto: Sirotti

Damien Gaudin werd aan het einde van vorig seizoen brutaal aan de kant geschoven bij AG2R La Mondiale, maar de 30-jarige Fransman toonde vanmiddag in de Tro Bro Léon dat hij nog niet versleten is. “Ik had nog iets te bewijzen”, zegt de renner van Armée de Terre in het flashinterview.

“Dit was mijn Parijs-Roubaix”, aldus Gaudin. “Ik had nog iets te bewijzen en heb vandaag bewezen dat ik er nog toe doe. Ik wist dat, als ik wilde winnen, ik een harde wedstrijd nodig had en gelukkig was dat het geval. Daarom ging ik ook al op 50 kilometer van de aankomst in de aanval. Alleen was het lastig geweest, maar met Backaert had ik een goede vluchtgenoot mee.”

De overwinning van Gaudin is de bekroning van een fantastisch weekend voor Armée de Terre. Zaterdag zette ploegmaat Julien Loubet al de Tour de Finistère naar zijn hand. “Dit zijn onvergetelijke dagen voor mij en de ploeg. Ik ben zo blij dat ik nog eens mij handen in de lucht heb kunnen steken, want dat was alweer lang geleden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

LutsenkoFan 17 april 2017 om 17:39

beer

Verweggistan 17 april 2017 om 18:16

Dit had hij ook wel nodig om te laten zien dat hij er nog is. Jammer dat hij dat de afgelopen jaren een beetje heeft laten liggen, want Naesen had hem er best bij kunnen hebben (lijkt wel vaker te gebeuren met goede Franse renners zodra ze een paar mooie resultaten hebben; zie Kadri, Riblon, B. Feillu, )

r525 17 april 2017 om 18:21

Blijf me afvragen waarom Turgot en Gaudin na de overstap naar AG2R niets meer hebben gepresteerd.
Bij Europcar waren ze smaakmakers in de kasseienwedstrijden.

Romāns Vainšteins 17 april 2017 om 19:41

Net zo’n fraaie zege als die van van Keirsbulck, er zijn er die zich weten te motiveren na een stap terug en daarna weer met de besten meekunnen. Chapeau

zacht 17 april 2017 om 22:27

Lekker voor Gaudin, het is hem gegund. Was echt een smaakmaker in zware voorjaarskoersen, ik hoop hem volgend jaar in de eerste groep het bos in te zien rijden.

DeLuiaardVanLimburg 18 april 2017 om 08:50

En zijn handen in de lucht steken deed hij, lang geleden dat ik iemand zo heerlijk heb zien juichen!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair