Dolblije Philippe Gilbert: “Ik weet nu dat ik nog altijd kan winnen”

donderdag 5 mei 2022 om 18:17
Dolblije Philippe Gilbert: “Ik weet nu dat ik nog altijd kan winnen”

foto: Cor Vos (archief)

Hij heeft er bijna drie jaar op moeten wachten, maar Philippe Gilbert wist vandaag eindelijk weer eens een wielerkoers te winnen. De bijna 40-jarige renner van Lotto Soudal was vandaag de beste in de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke, na een ouderwetse machtsexplosie bergop.

Gilbert won in zijn carrière grote klassiekers en rittenkoersen, was succesvol in de drie grote rondes en kroonde zich in 2012 tot wereldkampioen op de weg. De laatste jaren ging het sportief echter minder voor de wind: Gilbert leek het winnen verleerd. Vandaag liet hij echter zien dat hij nog niet is versleten, door in de Vierdaagse van Duinkerke op toch wel indrukwekkende wijze naar de zege te sprinten.

Na afloop was Gilbert vanzelfsprekend dolblij met zijn eerste zege sinds de Vuelta a España van 2019. “Ik deed vandaag mijn best en probeerde het samen met Reinardt Janse van Rensburg, die nieuw is bij de ploeg, af te maken. We wisten dat we vandaag goede zaken konden doen voor het algemeen klassement, maar dat we ook een gooi konden doen naar de ritzege. Het is echt heel erg lang geleden dat ik nog eens kon winnen. Ik ben dus echt bijzonder blij.”

“Ik weet nu dat ik het nog altijd kan, winnen. Dat is mooi om mee te maken”, aldus Gilbert, die nu tweede staat in het algemeen klassement. De Belg volgt in dezelfde tijd als de (nieuwe) leider Arvid de Kleijn en met de koninginnenrit naar Cassel nog voor de boeg, lijkt Phil de voornaamste kanshebber op de eindzege. “Het zal zwaar worden. We bekijken het echt dag per dag. Er zijn nog veel kanshebbers. Het is een secondenspel en dus is het zaak om goed op te letten.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Turtlehead 5 mei 2022 om 18:46

Nou, mooi hoor. Het is hem gegund.

Dikke Vrouw 5 mei 2022 om 18:51

Nou niet gaan twijfelen over nog een jaartje phil het is mooi geweest

KnightBiker 5 mei 2022 om 23:29

Het is ook wel mooi geweest met jou bijdrages hier

Hij moet vooral niet naar dit soort comments luisteren en lekker doe wat hij zelf wil.

Renaissance 5 mei 2022 om 18:51

Goede aankoop van LS die Van Rensburg

evelineroos 5 mei 2022 om 19:17

Heel mooi!

WernerFranke 5 mei 2022 om 21:25

Kijk eens aan, als je blijft inzitten op de doorstroom van beloften komen de resultaten vanzelf.

Kopinkas 6 mei 2022 om 12:19

967 dagen had ie er moeten op wachten, nog altijd minder dus dan Pinot, die 1007 dagen droog stond.
Maar het leukste moet nog komen: Greg Van Avermaet won zijn laatste wedstrijd ook al in 2019, meer bepaald… 4 dagen na Gilbert, op 15 september, in de GP Montreal.
Beter doen dan Gilbert gaat niet meer lukken, want pas op 21 mei zou Van Avermaet opnieuw aan een wedstrijd deelnemen: de Tour du Finistère. Zou leuk zijn als hij ook op Franse bodem met de winst zou kunnen aanknopen.

Laatste nieuws

Materiaalzone