Dolblije George Bennett: “Een week geleden schreef ik mezelf nog af”

zondag 14 februari 2021 om 10:05
Dolblije George Bennett: “Een week geleden schreef ik mezelf nog af”

foto: Cor Vos

George Bennett bevond zich even in een penibele situatie, maar de renner van Jumbo-Visma slaagde er na een felbetwiste wedstrijd toch nog in om de Nieuw-Zeelandse wegtitel te veroveren. “Ik probeer deze titel al tien jaar te bemachtigen. Het is heel erg speciaal”, zo vertelde Bennett na afloop.

Bennett kreeg het echter niet cadeau in en rond Cambridge, aangezien al vroeg in de wedstrijd een omvangrijke kopgroep wegreed uit het peloton. De coureur van Jumbo-Visma moest in de achtervolging en slaagde er uiteindelijk in om vooraan aan te sluiten. Vanaf het moment dat Bennett de aansluiting vond bij de kopgroep, greep hij iedere kans om aan te vallen.

“Ik ging een aantal keer hard de heuvel op, maar ik had het gevoel dat iedereen beter was. Ik zei tegen mezelf dat ik kalm moest blijven en het moest doorstaan. Ik bleef net zo lang doorgaan tot er uiteindelijk niemand meer met me mee kon”, aldus Bennett, die uiteindelijk nog met bijna twee minuten voorsprong over de finish kwam.

George Bennett in actie – foto: Cor Vos

“Ik heb deze trui altijd al willen winnen”
Bennett wist met nog acht kilometer te gaan de beslissende demarrage te plaatsen en zo naar zijn eerste wegtitel te soleren, nadat hij in 2013 en 2020 al eens een zilveren medaille mocht ophalen. “Ik besef het eerlijk gezegd nog niet. Een week geleden schreef ik mezelf nog af, maar de goede tijdrit van vrijdag (tweede op slechts één seconde van de titel, red.) gaf me echt een opkikker.”

“Ik probeer deze titel al tien jaar te bemachtigen”, aldus Bennett. “Ik heb deze trui altijd al willen winnen en om hem nu het hele jaar te kunnen dragen in de WorldTour is zo bijzonder. Ik ben trots dat ik met deze trui Nieuw-Zeeland kan vertegenwoordigen in Europa. Dat is heel speciaal.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Wheely 14 februari 2021 om 10:23

Mooi dat hij zo fier is op de [edit] nationale titel, net als onze VdP. Kan daar alleen maar respect voor hebben.

Marik 14 februari 2021 om 11:31

Mondiale = nationale?

Wheely 14 februari 2021 om 11:34

Ja haha natuurlijk, mocht ie willen.

fietsvriend 14 februari 2021 om 10:27

Mooie reactie van deze sympa renner. Één ding is me nog steeds niet duidelijk na het lezen van het hele artikel: waarom schreef ie zichzelf een week geleden nog af?

Marik 14 februari 2021 om 11:32

Hiermee geeft George toch ook aan dat hij mentaal niet de sterkste is. Intrinsiek zou hij dus beter moeten kunnen presteren dan dat hij tot nu toe heeft gedaan.

fietsvriend 14 februari 2021 om 12:42

Ok, maar dat is een interpretatie van jou toch? Dat staat nergens in het artikel. Ik verwachtte een conclusie na een diepgravend zelfonderzoek waarom hij dacht voeige week nog in een wak te zitten.

Maar goed, misschien wordt het tijd dat het seizoen gewoon begint.

Maillot à Pois 14 februari 2021 om 14:58

Wellicht omdat hij in de Gravel and Tar, de Nieuw-Zeelandse Strade Bianche, drie weken terug nog op een kleine 7 minuten werd gereden door Aaron Gate en co.

Dr op en dr over 14 februari 2021 om 10:55

Ja die titel snap ik ook voor geen meter. Als er nu één renner is die bekend staat als een prutser op het gebied van tijdrijden dan is het wel Bennet. Dus met een tweede plek vond ik het eigenlijk nog reuze meevallen. Had wel verwacht dat er minstens een stuk of tien in Nieuw Zeeland waren die beter zijn in het tijdrijden als Bennet.

Het feit dat hij maar met een seconde verloor zegt hoe triest het gesteld is met het Nieuw Zeelandse fietsen op gebied van tijdrijden.

Maar thumbs up voor z'n wegrit titel uiteraard. ;)

TijmenCamps 14 februari 2021 om 11:45

Ene Bevin kan toch wel aardig tijdrijden. Daarnaast heb je met Finn Fischer-Black een talent om u tegen te zeggen.

Dr op en dr over 14 februari 2021 om 11:48

Enkel deed Bevin niet mee en reed Finn mee bij de beloftes. ;)

fudd 14 februari 2021 om 14:03

Overdrijven is ook een vak.
Toen Bennett het rondje in Californië won, eindigde hij in de tijdrit juist voor (een jonge) Ganna, Schachmann, Sagan, en Bodnar. Voorwaar geen koekenbakkers.

Scibby 14 februari 2021 om 11:39

Dan heeft de sterkste echt gewonnen. Blijven aanvallen totdat niemand overblijft.

Frank V 14 februari 2021 om 14:36

Gele trui met een heel klein varentje op?

VerstandOpNul 14 februari 2021 om 14:43

Wat heerlijk dat ze daar wél effectief tegen Corona hebben gehandeld..

Murcia 14 februari 2021 om 14:46

Mooi voor George, hij zat er al jaren tegen aan te hikken en nu pakt hij de nationale titel. Ploeg van de nul af wat ook mooi is meegenomen. Hopelijk kan hij dit seizoen zijn piek rond Lombardije herhalen in meerdere koersen. Gezien zijn eigen uitlatingen over het kopmanschap heb ik het vermoeden dat hij na dit seizoen wel eens van ploeg zou kunnen wisselen.

Headlines

Materiaalzone