Programma Remco Evenepoel: Twee extra Belgische koersen

vrijdag 10 juli 2020 om 11:22
Programma Remco Evenepoel: Twee extra Belgische koersen

foto: Cor Vos (archief)

Remco Evenepoel verblijft momenteel in Italië, in de hoop zich daar optimaal voor te bereiden op de herstart van het seizoen. De renner van Deceuninck-Quick-Step weet nu ook welke wedstrijden hij zal afwerken in de maand augustus. Daar zitten naast het BK tijdrijden twee extra koersen in eigen land bij, aan het einde van de maand.

Evenepoel zal op 28 juli voor het eerst weer een rugnummer opspelden, aangezien dan de openingsetappe van de Ronde van Burgos op het programma staat. De jonge Belg mag zich in de Spaanse ronde uitleven als klassementsrenner, in de sprints is het namens Deceuninck-Quick-Step uitkijken naar Sam Bennett.

Na de Ronde van Burgos volgt de Ronde van Polen (5-9 augustus). Evenepoel reed nog nooit een wielerkoers op Pools grondgebied. “Ik start zonder enige druk”, zo vertelt hij op de website van zijn werkgever. “Ik heb in het verleden al laten zien dat ik in dergelijke wedstrijden kan strijden om de overwinning. We gaan het zien.”

Debuut in een monument 
“Mijn doelen volgen pas later dit seizoen, maar ik zal niks laten liggen. Als ik me goed voel, kan ik nog altijd voor een etappezege of het eindklassement gaan.” Evenepoel zal zes dagen na de slotetappe van de Ronde van Polen deelnemen aan de Ronde van Lombardije, wat meteen zijn debuut betekent in een monument.

Evenepoel is niet van plan om zomaar mee te rijden. “Ik hoop in Lombardije al te beschikken over mijn beste benen. Het is een fantastische en prestigieuze wedstrijd, maar ook heel erg zwaar. Je kunt het een beetje vergelijken met de Clásica San Sebastián, maar ik verwacht dat Lombardije nog lastiger is. We starten met een sterke ploeg.”

Programma flag-be Remco Evenepoel

flag-es Ronde van Burgos (28 juli-1 augustus)
flag-pl Ronde van Polen (5-9 augustus)
flag-it Ronde van Lombardije (15 augustus)
flag-be Belgisch kampioenschap tijdrijden (20 augustus)
flag-fr Europees kampioenschap tijdrijden (24 augustus)
flag-be Druivenkoers (29 augustus)
flag-be Brussels Cycling Classic (30 augustus)

De vraag is of Evenepoel al sterk genoeg is om te schitteren in een monumentale klassieker als de Ronde van Lombardije. Vorig jaar won hij met de Clásica San Sebastián echter meteen zijn eerste klassieker op WorldTour-niveau. “Het belooft een bijzonder warme editie van de Ronde van Lombardije te worden, maar dat schrikt me niet af.”

“Het zal wel een zware wedstrijd worden gezien de weersomstandigheden, het zware parcours en de technische afdalingen”, aldus Evenepoel, die ook nog zal deelnemen aan het Belgisch- en Europees kampioenschap tijdrijden, gevolgd door twee koersen in eigen land met de Druivenkoers en de Brussels Cycling Classic.

Zien we dit beeld straks ook in de Ronde van Lombardije? – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

15 Reacties

Wielervolger 10 juli 2020 om 11:32

2 ritten + AK Burgos, 2 ritten + AK Polen, Lombardije, BK en EK.

Alweer 9 overwinningen erbij voor Remco in augustus. Arme andere renners.

Turtlehead 10 juli 2020 om 12:17

Je vergeet nog minstens +1 in de Druivenkoers/Brussel :)

boenk 10 juli 2020 om 14:34

In Polen zijn de beklimmingen veel te kort. Volgens mij gaan er daar weer een aantal puncheurs hoog eindigen, genre Teuns, Kwiat… als er zo’n mannen aan de start staan. Lijkt me moeilijk voor Evenepoel om daar ritten te gaan winnen. In Burgos staan er rasklimmers aan de start, die bergop wel wat seconden kunnen sprokkelen. In geen van beide koersen een tijdrit. Ik denk dat hij in beide rittenkoersen hoog gaat eindigen, maar niet gaat winnen. EK + BK (tenzij van Aert stokken in de wielen steekt). Lombardije, who knows.

Maar het lijkt wel haast onmogelijk dat hij in Augustus niet ergens zou winnen.

tvm 10 juli 2020 om 11:35

Haha de aandacht voor deze jongen begint clownesk te worden. Maar voor het geld danst de beer. Dus schrijft Wielerflits elk detail over Evenepoel op. Ik mis overigens zijn voedingsschema in dit verhaal. Wat eet hij door de yoghurt?

Maillot à Pois 10 juli 2020 om 11:49

Wielerflits wijdt toch artikels aan het programma van heel wat renners?
Gisteren nog Jasper Philipsen.
Nu er nog steeds nauwelijks gekoerst wordt, is het ook zo ongeveer het relevantste wat een wielersite kan doen.

Geit in mijn Kelderman 10 juli 2020 om 11:50

Het grootste talent wat er in de Benelux heeft rondgelopen de laatste 40 jaar, ik ben best wel benieuwd naar zijn schema ja.

Dit is nieuwswaardiger en interessanter dan al die historiserende artikelen over wat er in 1993 gebeurde op 10 juli (no pun intended naar de redactie).

Sjonge Jonge 10 juli 2020 om 11:51

1 van de grootste (zo niet het grootste) wielertalent(en) van dit moment, dus ik begrijp de aandacht.
Daarnaast worden van wel meer renners de programma’s vermeld, dus dat vind ik ook niet zo raar.
Laten we vooral genieten van zo’n wielertalent van onze zuiderburen, zoals ik hoop dat zij ook kunnen genieten van onze talenten.

Dirty Derrick 10 juli 2020 om 13:01

Zielig tvm…

boenk 10 juli 2020 om 14:35

De reacties worden inderdaad clownesk, TVM. Met die van jou op kop.

Fred Postma 10 juli 2020 om 11:36

Ik wil eerst enkele koersen zien voordat ik geloof in de herstart en de nieuwe kalender.

Turtlehead 10 juli 2020 om 12:18

Ik ben zelfs al blij als ik eindelijk weer eens enkele koersen kan zien. Gewoon, echt wielrennen :)

SoloSlim 10 juli 2020 om 15:39

In september dan enkel het WK en dan de Giro in Oktober.
Begrijp die druivenkoers en cycling classic niet goed.. beter laten vallen en de Tirreno rijden als voorbereiding op de Giro.

Maillot à Pois 10 juli 2020 om 15:46

Dit is zijn programma voor augustus. Volgens mij is het plan om ook de Tirreno te rijden. Zo stond het 2 dagen terug ook in HLN en vandaag op cyclingnews.

StonedCamel 10 juli 2020 om 20:52

Hij start ‘zonder druk’ maar vertelt en passant wel even dat hij het al wel in allerlei koersen heeft laten zien en dat hij niet voor spek en bonen mee gaat rijden :)

Ben benieuwd, hij zal dit jaar toch wel de status van jong ventje die je wel even kunt laten rijden ontgroeid zijn dus er zal flink meer op hem gelet gaan worden.

AdZ 10 juli 2020 om 21:48

"Flink meer op hem gelet worden" …

Is dat ongeveer hetzelfde als niet meer met hem, dus vooral tegen hem rijden?

Dat gebeurde ook met Sagan in de afgelopen jaren. Wel met hem meesluipen, niet met hem meerijden. En zo wint ie niet zoveel meer en krijgt al minder en minder zin om te koersen…

Dan is t aan der Remco om ze er allemaal vanaf te rijden en alleen aan te komen. Wat dan wel weer de meest memorabele overwinningen gaan zijn :-)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair