Diego Ulissi: “Gekoerst met veel vertrouwen”

vrijdag 21 juni 2019 om 20:02
Diego Ulissi: “Gekoerst met veel vertrouwen”

foto: Cor Vos

Diego Ulissi deed een succesvolle greep naar de macht in de derde etappe van de Ronde van Slovenië. In de boeiende ontknoping viel de Italiaan van UAE Emirates aan met Aleksandr Vlasov om de Rus in de laatste kilometer achter te laten. “Ik wilde winnen en het lukte me.”

“Ik ben erg blij met deze overwinning, want de vorm was er en dat liet ik al zien in de afgelopen dagen”, lachte Ulissi na afloop. “Ik wilde winnen en het lukte me. Ik koerste met veel vertrouwen in de eerste ritten. Mijn vluchtmakker Vlasov was erg sterk. Toen in de finale de achtervolgende groep dichterbij kwam en ik zag dat de Rus wat vermoeid was, zette ik zelf aan. En het pakte goed uit.”

“Pogačar en ik praatten met elkaar op de klim. Ik voelde me goed dus we besloten dat ik zou aanvallen en dat hij zou afstoppen in de achtervolging. Nu draag ik de leiderstrui en we gaan er alles aan doen om die te behouden, ook al beginnen de inspanningen van de Giro d’Italia een klein beetje door te wegen.” De Italiaan reed de grote ronde van zijn thuisland immers al met een derde plek in de vierde etappe als beste resultaat.

In het klassement heeft Ulissi nu een voorsprong van 0:19 op Vlasov te pakken.

Dit artikel delen:

1 Reactie

lander luypaert 21 juni 2019 om 20:09

Hij komt wel zeer sterk uit de Giro. Ik vind het jammer dat hij niet zoveel voor eigen kans is kunnen gaan in de Giro. Vorig jaar had hij een mager jaar qua overwinningen. Dit jaar doet hij het toch al veel beter.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone