Diegem eerste veldrit die sneuvelt onder nieuwe coronamaatregelen

donderdag 23 december 2021 om 10:08
Diegem eerste veldrit die sneuvelt onder nieuwe coronamaatregelen

foto: Cor Vos

Geen Superprestige in Diegem op 29 december van dit jaar. WielerFlits heeft uit goede bron vernomen dat de avondcross in de dorpskern niet zou mogen doorgaan van de veiligheidscel, nadat woensdag nieuwe, verscherpte coronamaatregelen voor België werden bekendgemaakt.

Diegem zou normaal gesproken in 2020 onderdeel zijn van de Wereldbeker, maar toen ging de veldrit ook niet door. Nu is het terug onderdeel van de Superprestige en leek het de goede kant op te gaan, tot besloten werd dat publiek bij Belgische sportevenementen – ook buiten – niet meer welkom is. Die maatregel gaat zondag 26 december in.

Het parcours van de cross in Diegem is erg moeilijk af te sluiten, omdat het in een dorpskern plaatsvindt. De laatste zes keer dat de wedstrijd wel doorging onder het kunstlicht, ging de winst bij de mannen naar Mathieu van der Poel. Bij de vrouwen is Annemarie Worst de laatste winnares.

Woensdag liet Francis Bosschaerts van het lokale organisatiecomité al weten dat het moeilijk ging worden voor Diegem. “Er bevinden zich twee cafés op de omloop die we niet kunnen sluiten en er wonen 1.700 mensen langs het parcours. We hebben woensdagavond na de gemeenteraad nog overleg met de burgemeester, maar het ziet er niet echt goed uit”, zei hij toen tegen Het Nieuwsblad.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Polleke 23 december 2021 om 11:22

Die mensen die langs het parcours wonen zijn niet het probleem… geen bier kunnen tappen, worsten verkopen inkomgeld mislopen is het probleem, een kat is een kat…neem ons niet voor idioten…

Yeez 23 december 2021 om 12:15

En 1 cross minder waar alle kleppers zouden starten…

Gangmaker 23 december 2021 om 12:20

Er zullen er zeker nog wel een aantal volgen. Dat zonder publiek is al vastgelegd tot eind januari

Alucard 23 december 2021 om 12:29

Zaterdag 5 maart 2022. Alles daarvoor valt onder voorbereidingskoers.

Alfons Haavers 23 december 2021 om 12:36

Was jij hier een weekje of 2 geleden niet nog reactie na reactie aan het posten hoe laf en zwak het was van WvA dat hij mogelijk het WK veldrijden in de VS ging skippen?

Romāns Vainšteins 23 december 2021 om 12:41

Strade is best een leuk vehikel en esthetisch best mooi maar zolang de uitzending niet in de goede handen ligt en we ieder jaar met een kwart er van afgeserveerd worden is het niet als hoofdvogel te bestempelen.

Ook qua uitgaves valt het aantal topedities niet meteen mee en is het vooral een typische actuele hardststamper wint – koers. Dan weer Flip, dan WvA, dan weer MvdP, 5 maart weer een ander. Mooiste editie was Benoot natuurlijk, die had alles.

guyremgabdel 23 december 2021 om 14:56

De Strade Bianche is een WT-koers, noch min noch meer. Alleen wordt die door onze Sporza-journalisten de hemel in geprezen alsof die koers al even belangrijk is als RVV, PR en LBL. Natuurlijk hebben ze ginder in Toscane al meestal het weer mee en is de regio zeer mooi. Maar meer dan dat is het tenslotte ook niet.

Alucard 23 december 2021 om 17:29

Alfons Havermout:

Zeker. Van Aert heeft helaas het veldrijden van B-sport naar C-sport gedevalueerd met zijn fatale combinatie van enerzijds oppermachtige optredens en anderzijds pijnlijke desinteresse in het absolute hoogtepunt ervan.

Wanneer Brad Pitt jouw vriendin verleidt en haar de mooiste nacht van haar leven bezorgt, maar daarna de telefoon niet eens meer op neemt als ze op haar eigen verjaardag hem belt, waarna ze dan maar weer bij jou op de bank heel holland bakt komt kijken, zo heeft Woutje toegeslagen in het veldrijden.

Helaas is het sindsdien alleen maar erger geworden. Mathieu's blessures en extra afzeggingen, de publiekverboden, het cancelen van verschillende races. Daarmee is dit veldritseizoen meer dan ooit een voorbereidingskoers geworden. Beetje zoals vroeger het Ajax Amsterdam Tournament ergens in Augustus.

5211 23 december 2021 om 16:26

Das spijtig. Hadden al afgesproken te gaan kijken en parkeerplaats aan de Woluwelaan geregeld.
Jammer altijd mooie en gezellige cross.

Headlines

Materiaalzone

Populair