Deze Nederlanders rijden de Volta ao Algarve 2021

woensdag 5 mei 2021 om 08:00
Deze Nederlanders rijden de Volta ao Algarve 2021

foto: Cor Vos

Acht Nederlandse renners zijn tot en met zondag actief in de Ronde van de Algarve. Een overzicht van de landgenoten in de Portugese etappekoers.

Intermarché-Wanty-Gobert is met de meeste Nederlanders naar het zuiden van Portugal afgezakt. De gebroeders Van Poppel worden er vergezeld door Maurits Lammertink. De overige Nederlanders zijn eenlingen binnen hun ploegen. Veel ogen zullen ongetwijfeld zijn gericht op Fabio Jakobsen, die zijn tweede meerdaagse koers rijdt sinds zijn rentree.

In de Volta ao Algarve gaan we op zoek naar een opvolger voor Remco Evenepoel. Aanvankelijk stond de wedstrijd voor januari op de wielerkalender, maar die plannen konden dankzij het coronavirus de prullenbak in. De voorbereidingskoers ging daarna snel op zoek naar een nieuwe datum en vond uiteindelijk begin mei nog een plekje.

Lees ook: Voorbeschouwing: Volta ao Algarve 2021

flag-be Deceuninck-Quick-Step
flag-nl Fabio Jakobsen

flag-fr Groupama-FDJ
flag-nl Marijn van den Berg

flag-be Intermarché-Wanty-Gobert
flag-nl Maurits Lammertink
flag-nl Boy van Poppel
flag-nl Danny van Poppel

flag-be Bingoal Pauwels Sauces WB
flag-nl Mathijs Paasschens

flag-es Burgos-BH
flag-nl Jetse Bol

flag-es Equipo Kern Pharma
flag-nl Danny van der Tuuk

Dit artikel delen:

5 Reacties

chasse-friet 5 mei 2021 om 08:08

Hoe lang zal het duren voor we Fabio weer in een sprint gaan zien? Met Bennett en Baller op de startlijst wordt het deze ronde denk ik wederom inrijden.

0
horsm 5 mei 2021 om 10:50

In Turkije gaf hij niet de indruk al aan sprinten toe te zijn. Dus ik denk dat wij – en vooral hij – nog erg veel geduld nodig zal moeten hebben.

0
horsm 5 mei 2021 om 10:47

In het laatste nummer van de Britse Engelse Procycling staat een portret van Marijn vd Berg. Ik wist niet dat hij de jonge broer van Lars is (die de Giro gaat rijden). Misschien leuk om de broers eens te interviewen? Interessant dat ze voor een andere route hebben gekozen dan de meeste Nederlanders.

0
Merlinappa 5 mei 2021 om 12:21

Mee eens! Ben wel benieuwd naar hun verhaal.

0
Yinek 5 mei 2021 om 14:40

Heb met hen gereden bij de jeugdwielerronde van Nieuwegein, waren toen ook al de rapste! Leuk om te zien dat ze het zo goed doen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone