Dennis neemt rust en stapt uit de Ronde van het Baskenland

woensdag 10 april 2019 om 13:12
Dennis neemt rust en stapt uit de Ronde van het Baskenland

foto: Cor Vos

Zoek niet meer naar Rohan Dennis in de Ronde van het Baskenland. De Australiër heeft in samenspraak met zijn ploeg besloten om niet meer van start te gaan in de derde etappe naar Estibaliz.

Dennis is bezig aan een moeizaam seizoen, al begon hij nog goed met een vijfde plaats in de Tour Down Under. De wereldkampioen tijdrijden wist dit jaar nog geen overwinning te boeken. Zo stelde hij teleur in de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico. Ook in de Ronde van het Baskenland kwam hij tekort in zijn discipline.

De 28-jarige Australiër eindigde slechts als 22e in de openingstijdrit. “Volgens de medische staf is het beter dat Rohan nu even rust neemt en zich voorbereidt op de tweede helft van het seizoen. Hij zal in mei weer in competitie treden”, aldus de WorldTour-ploeg.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Elvs 10 april 2019 om 13:17

Oef, deze man heeft wel een heel matig seizoen tot nu toe. En dan te bedenken dat hij het had over klassementen rijden. Hopen dat een rustperiode hem goed doet.

Jan Blokland 10 april 2019 om 13:46

Tweede helft van het seizoen. Maar de maand mei begint al over 3 weken.

Turtlehead 10 april 2019 om 13:59

Volgens mij zijn er drie ‘helften’: voorjaar (tot Giro?), (Giro)/Tour, najaar.
Benieuwd wat ze bedoelen, buitengewoon vreemd. Op zn 28e en met WK-truitje om moet ie toch te motiveren zijn.
Durven kiezen (van ploeg en hemzelf) is vooral een dingetje…

Scott Sunderland 10 april 2019 om 14:20

Ik weet dat er hier mensen zijn die denken dat hij een betere klimmer is dan Thomas en zo’n zelfde kunstje kan flikken als Thomas vorig jaar in de Tour, maar dat zie ik niet gebeuren. Dit is een excellente tijdrijder. Laat hij zich daar op concentreren. Hij zou wel een andere kopman kunnen helpen om een grote ronde te winnen.

Gilberto 10 april 2019 om 18:28

Je weet het maar nooit met die angelsaksen..

Verweggistan 10 april 2019 om 14:40

Ik zag de selectie van Bahrain voor deze koers en vroeg mij al af hoeveel man er zouden uitrijden (o.a. vanwege drie seizoensdebutanten). We zijn twee dagen verder en er zijn er al twee naar huis.
Bahrain heeft een deels hetzelfde probleem als Sunweb. Ze hebben slechts 25 renners, waardoor ze geblesseerde renners (Padun) en vermoeide renners (Dennis) hier ook heen moeten sturen. Renners als Wang en Feng worden ook alleen maar als reserves ingezet, dus eigenlijk hebben ze maar 23 renners.

Samlambeej 10 april 2019 om 18:18

Jip

Polleke 10 april 2019 om 15:12

Depressief geworden van zijn lelijke fiets….

borg 10 april 2019 om 21:58

Ik denk dat het echt heel moeilijk is om een betere klimmer te worden en daarnaast zijn fantastische tijdrijderscapaciteiten te behouden. Misschien doet wat rust hem goed. Zal in principe wel in de tour selectie zitten?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair