Denise Betsema na zege in Hulst: “Dit zegt wel iets richting het WK”

zondag 3 januari 2021 om 14:50
Denise Betsema na zege in Hulst: “Dit zegt wel iets richting het WK”

foto: Cor Vos

Denise Betsema was erg blij na haar overwinning in de Wereldbeker van Hulst. Het was voor de Texelse haar eerste zege in de Wereldbeker in meer dan twee jaar, en ze won meer dan overtuigend. “Dit voelde een beetje als thuis”, vertelde ze na afloop in het flashinterview.

“Met de dijkjes, de wind en toch ook wel de kou”, somt Betsema op. “Ik was helemaal in mijn element. Dat ik na de tweede ronde steeds verder kon uitlopen, dat motiveerde extra. Halverwege twijfelde ik even over een leegloper, dus ik dacht op het laatste moment: ik ga maar naar binnen, want anders is de post nog ver weg.”

Over een kleine maand is het WK veldrijden in Oostende. Volgens de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal is haar zege in Zeeland, met ruim een minuut voorsprong op Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado, een goed teken. “Dit motiveert wel. Ik denk wel dat dit iets zegt, maar de Nederlandse dames zitten ontzettend dicht bij elkaar. Het kan een heel spannend WK worden”, zegt ze.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Murcia 3 januari 2021 om 17:16

Het zegt iets, namelijk dat ze op dit type parcours perfect tot haar recht komt en tegelijkertijd niets omdat zowel zij als Lucinda en Ceylin allemaal in staat zijn om in Oostende te winnen. Je kunt voor alle drie wel redenen bedenken. De meeste druk zal op Lucinda staan want zij is tot nu toe de veelvraat en misschien heeft die druk invloed maar het mooie is dat het gaandeweg het seizoen allemaal toch wat onvoorspelbaarder wordt bij de dames. Een gedeelte van de charme van de damescross wordt hiermee verklaard.

jan jansen 4 januari 2021 om 10:24

Betsema doelt op haar huidige vorm en dan zegt het natuurlijk wel iets. Ze staat er op dit moment goed voor. De afgelopen crossen kon ze in de finale niet mee maar nu reed ze alleen maar verder weg.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair