Denise Betsema de beste in Ethias Cross Bredene

zaterdag 25 september 2021 om 17:04
Denise Betsema de beste in Ethias Cross Bredene

foto: Cor Vos (archief)

Denise Betsema heeft de Ethias Cross in Bredene gewonnen. In de slotfase ontdeed de Texelse veldrijdster zich van Yara Kastelijn en smaakmaker Puck Pieterse, die met Betsema mee het podium op mochten.

De gehele veldrittop reed zaterdag mee in Bredene, behalve de 20-jarige Blanka Kata Vas en wereldkampioen Lucinda Brand. Beiden reden vandaag het WK op de weg in Leuven. Niet onverdienstelijk overigens: Vas werd vierde, Brand liet zich meermaals gelden.

Met Fem van Empel, Ceylin del Carmen Alvarado, Manon Bakker, Inge van der Heijde, Shirin van Anrooij, Yara Kastelijn en Puck Pieterse deden er genoeg andere sterke rensters mee in Bredene, die elkaar in de openingsronde opzochten aan het front van de wedstrijd. Opvallend was de gretigheid waarmee de 19-jarige Pieterse in de rondte reed.

Meermaals ranselde zij de kop van de wedstrijd uit elkaar, hetgeen in de laatste rondes ook leidde tot een kopgroep met Betsema, Kastelijn en Pieterse. Zij zouden het met elkaar gaan uitvechten voor de zege. Tot de slotronde bleef het spannend, maar uiteindelijk bleek Betsema nog een maatje te groot. Met een aantal seconden voorsprong op Kastelijn en Pieterse boekte zij alweer haar tweede zege van het seizoen.

flag-be Ethias Cross Bredene – vrouwen
1. flag-nl Denise Betsema in 45m51s
2. flag-nl Yara Kastelijn op 13s
3. flag-nl Puck Pieterse op 20s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

12 Reacties

Dolfy 25 september 2021 om 17:17

Weer een mooie wedstrijd om te kijken. Alvarado had de schoudermatch met Kastelijn nog maar net verwerkt of ze viel in die drie-dubbele draaibocht. Daarna nooit meer naarvoren kunnen komen. Betsema wist wel naar voren te komen. Mooie strijd daarna met vier. Pieterse sterk misschien net iets teveel gedaan in haar eerste veldrit van het seizoen waardoor ze op het eind te kort kwam, maar goed. Betsema de beste.

Opvallend de gehele top 10 Nederlands..

Franco Ballerini 25 september 2021 om 17:23

Wat jouw laatste opmerking betreft: niet echt opvallend, dit zat er al jaren aan te komen. Maar Vas gaat waarschijnlijk wel een einde aan de Nederlandse hegemonie maken. Zou wel triest zijn als mijn profetie uitkomt: op 1 vaak een Hongaarse, op de plaatsen 2 t/m 10 uitsluitend Nederlandse dames…

Erik33 25 september 2021 om 17:27

Vas gaat in ieder geval meedoen en daar is niets triest aan.

Dolfy 25 september 2021 om 17:27

Ja, het zat een keer te gebeuren dat geheel Nederlandse top 10 komt, maar meestal was er wel eentje uit niet Nederland die zich er tussen plaatste, zoals een Kay, Franck of Riberolle. Die vielen vandaag wat tegen. En inderdaad Vas is een van de grootste talenten. Benieuwd hoe vaak die zich gaat tonen wel in het veld. Heeft ook stappen gemaakt op de weg en op de mountainbike.

Brabander 25 september 2021 om 17:38

Vasje had vandaag wat anders te doen. 4e worden op het WK op de weg :)

Erik33 25 september 2021 om 17:30

Trouwens, ook die Zoë Backstedt komt er snel aan.

Brabander 25 september 2021 om 17:39

Rijdt zij ook in het veld?

chasse patat 25 september 2021 om 18:26

Zoë gaat ook in het veld rijden

Murcia 25 september 2021 om 18:05

Nederland levert de hele top 10, zegt al veel natuurlijk. Vas komt daar bij en in sommige koersen onze Amerikaanse vriendin en Cant voor een Top 6/8 maar de overmacht is redelijk versmachtend. Zag nog in de top 20 de piepjonge Bentveld. Geloof mij dat wordt ook een topper.

Franco Ballerini 25 september 2021 om 19:33

Wel erg jammer dat ze op de weg niet veel klaarspelen…

Deel Koeper 25 september 2021 om 19:45

@Franco Ballerini

Ze doen het vooral op techniek, qua kracht schieten ze wel wat te kort. Daarom dat wegrensters als Brand met een beperkte techniek (ze is verbeterd, maar het is nog steeds zéér matig) kunnen blijven concurreren, omdat die wel die kracht hebben.

Mochten die betere veldrijdsters zowel qua kracht als qua techniek een hoog niveau halen, zoals de heren, dan zouden technisch beperkte rensters als Brand en Kastelijn (niet toevallig dat die als enige wel relevant is op de weg) dat met alle kracht van de wereld niet meer kunnen compenseren. En dan zouden ze ook een deuk in een pakje boter rijden als ze eens verschenen op de weg.

Franco Ballerini 26 september 2021 om 06:47

@Deel Koeper: klopt als een bus, maar dan blijft het evengoed jammer… De eerdergenoemde Vas steekt er daarom bovenuit, met een prima techniek, veel kracht en het uithoudingsvermogen om ook op de weg te schitteren.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone