Demi Vollering is de beste in Giro dell’Emilia

zaterdag 5 oktober 2019 om 14:24
Demi Vollering is de beste in Giro dell’Emilia

foto: Cor Vos

Nederlands succes in de Giro dell’Emilia voor vrouwen. Het was namelijk Demi Vollering die als eerste bovenkwam op de mythische San Luca. Voor de 22-jarige renster van Parkhotel Valkenburg is het de grootste overwinning uit haar nog jonge carrière. Vollering versloeg Elisa Longo Borghini en Nikola Nosková.

De organisatie van de Giro dell’Emilia Internazionale Donne kreeg gisteren slecht nieuws te verwerken. Annemiek van Vleuten bleek namelijk te ziek om te starten, waardoor de renster van Mitchelton-Scott niet haar debuut kon maken als wereldkampioene. Het was nu vooral uitkijken naar Vollering, Longo Borghini, oud-winnares Tatiana Guderzo, Amanda Spratt en Marta Bastiannelli.

De mannen moeten maar liefst vijf keer over de gevreesde San Luca – met stijgingspercentages tot 18% – maar de vrouwen kregen de iconische beklimming slechts één keer voorgeschoteld. Het tempo lag de hele dag bijzonder hoog, wat ook niet zo gek was gezien de vlakke aanloop. Met nog dertig kilometer te gaan werd de laatste vluchter ingerekend, waardoor we met een compact peloton begonnen aan de absolute slotfase.

Spratt kent pech, Vollering is de sterkste 
Op vijf kilometer van de streep werden de vrouwen opgeschrikt door een valpartij, waardoor er toch een selectie plaatsvond voor de voet van de gevreesde San Luca. Mitchelton-Scott probeerde kopvrouw Spratt – die in Yorkshire de bronzen medaille veroverde – goed af te zetten, maar de Australische klimster reed haar ketting eraf net voor de slotklim. De onfortuinlijke Spratt kon haar kansen dus niet verdedigen.

Wat we wel kregen, was een duel tussen Vollering en Longo Borghini. Een duel dat in het voordeel van Vollering werd beslist. De beloftevolle renster won eerder dit jaar al de Volta Limburg Classic en de proloog van de Festival Elsy Jacobs. Vollering maakte ook al indruk in de Amstel Gold Race (zevende), de Waalse Pijl (vijfde) en bovenal Luik-Bastenaken-Luik (derde).

Dit artikel delen:

3 Reacties

HoofdIsVrij 5 oktober 2019 om 14:44

Lekker hoor. Er is leven na Vos, Van Vleuten en Van der Breggen met Vollering en Wiebes.

0
chasse patat 5 oktober 2019 om 15:22

Knap de klim geleid en Longo Borghini gecounterd op de laatste 300m.

0
Franco Ballerini 5 oktober 2019 om 15:25

Ja, veruit de sterkste in de klim. De rest zat te sterven in haar wiel.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone