Demi Vollering houdt geen blessures over aan val in Durango-Durango

woensdag 18 mei 2022 om 10:35
Demi Vollering houdt geen blessures over aan val in Durango-Durango

foto: Cor Vos

De gevolgen van de val van Demi Vollering in de Durango-Durango Emakumeen Saria vallen mee. Dat meldt haar ploeg, SD Worx, op sociale media. Vollering ging gisteren vroeg in de wedstrijd tegen het asfalt en werd volgens het Baskische Naiz afgevoerd naar het ziekenhuis.

Nadat Vollering naar het ziekenhuis werd gebracht, kwam er geen nieuws over haar situatie. Tot nu dus. SD Worx schrijft dat Ashleigh Moolman, die eveneens ten val kwam, ook geen blessures heeft opgelopen. “Na de valpartijen van gisteren zijn Demi Vollering en Ashleigh Moolman oké. Ze hebben geen blessures overgehouden van de valpartij.”

Moolman wist de wedstrijd van gisteren overigens ook nog als vierde te beëindigen. De winst ging naar Pauliena Rooijakkers, die solo over de streep kwam in de Baskische eendagskoers. De Nederlandse volgde op de erelijst Anna van der Breggen op.

‘Voelde mij duizelig en ziek als ik ging staan’
Woensdag kwam Vollering zelf ook met een reactie. “Na een nacht in het ziekenhuis blijkt dat alles goed gaat. Ik ben hard gevallen op mijn rug en mijn zij, maar gelukkig is niets gebroken. Ik was erg duizelig en voelde mij ziek als ik opstond of rechtop ging zitten”, legt ze uit. “Ik viel ook flauw als ik niet snel ging liggen. Daarom wilden ze dat ik nog een nacht in het ziekenhuis bleef. Ze hebben veel onderzoeken gedaan. Maar het gaat goed.”

“Er is niets raars gevonden”, aldus Vollering. “Vanmorgen kwam ik terug in het hotel en stapte ik weer op de fiets. Dat voelde goed. Met mijn benen is dus alles prima.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone