Démare rondt ploegwerk af in Ronde van Zwitserland

Door , zaterdag 16 juni 2018 om 17:12
Démare rondt ploegwerk af in Ronde van Zwitserland

foto: Sirotti

Arnaud Démare heeft na voorbereidend werk van zijn ploeg Groupama-FDJ de voorlaatste etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Fransman klopte in Bellinzona Fernando Gaviria en Peter Sagan. Richie Porte bleef zonder problemen in de leiderstrui.

De voorlaatste etappe in de Ronde van Zwitserland was er één in en rondom Bellinzona en was met een lengte van 123 kilometer niet bijzonder lang. Voor de klassementsmannen was het na twee dagen strijden in de bergen nu een dag van stilte voor de afsluitende storm. Sprinters als Matthews, Sagan en Colbrelli zagen vandaag hun kans schoon.

Vier vluchters verweren zich kranig
Vier coureurs probeerden dit op de zes lokale omlopen die er gereden werden nog tegen te gaan. Edward Dunbar (Aqua Blue Sport), Nathan Brown (EF Education First-Drapac) Paul Ourselin (Direct Energie) en Willie Smit (Katusa-Alpecin) vormden de vroege vlucht. De vier werkten goed samen en kreden een voorsprong van enkele minuten bijeen. Al gauw werd het echter duidelijk dat het peloton de controle had: Al in de laatste dertig kilometer had het peloton, waar Lotto Soudal en Quick-Step Floors hard op kop reden, de koplopers weer in het zicht.

Niet alleen de koplopers kregen het lastig door het tempo vooraan: In het peloton moesten tientallen renners eraf. De klassementsrenners en de sprinters bleven het lossen echter bespaard, waardoor een groep van zeventig renners om de overwinning mocht sprinten. In de laatste tien kilometer was het gedaan voor de koplopers, waar Dunbar en Smit de namen waren die als laatste moesten capituleren.

Démare zet kroon op voorbereidend werk Groupama-FDJ
Daarna was het Groupama-FDJ die het initiatief nam om Démare naar de zege te katapulteren. Ook BORA-hansgrohe legde het peloton een verschroeiend tempo op, waardoor er opnieuw op een lint gereden werd met nog één kilometer te gaan. Démare rondde vervolgens het voorbereidende werk van zijn ploeg af door Gaviria en Sagan te kloppen. Het peloton kwam na Démare binnen in verschillende groepjes, maar tijdsverschillen ontstonden er echter niet. Porte blijft leider met nog één tijdrit voor de boeg.

Dit artikel delen:

16 Reacties

vlek 16 juni 2018 om 17:16

Indrukwekkend werk van zijn ploeg, waardoor een groot deel van de concurrentie al kansloos was voor de sprint überhaupt werd ingezet.

Lalsacien 16 juni 2018 om 17:19

Dit was pas een koninklijke sprint als je de namen leest van de geklopten!!!!

ronddraaien 16 juni 2018 om 17:21

Na de zege van Alaphilippe in de Dauphiné heeft Quickstep 5 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen verzameld. Zijn ze het winnen verleerd?

rennerske 16 juni 2018 om 17:25

Mag ik ook een keertje ? Ja? Oké dan. Kom tie……..
“Die gaat er staan in de Tour! “
Zo, nu mogen jullie weer.

Ivanoviclover 16 juni 2018 om 17:33

Gaviria heeft toch wat pure snelheid verloren? Zal geen deugd doen, 3x geklopt worden.

Raafje 16 juni 2018 om 17:37

Sterke sprint zij aan zij met Gaviria zeg, net zoals de klassementstop krijgen we een brede sprinttop de komende Tour!

Wildebert 16 juni 2018 om 17:41

Helemaal mee eens rennerske. Daar ben ik ook van overtuigd.

Lennimator 16 juni 2018 om 18:02

Sinkeldam dus ook naar de Tour. Prima!

eddyvv 16 juni 2018 om 18:54

ik hoop sinkeldam en demare beiden weer nationaal kampioen

hartstikkebedankt 16 juni 2018 om 19:11

Goed te zien dat Van Rensburg weer terug is

ewoedski 16 juni 2018 om 19:15

Stuyven en Degenkolb beiden gesprint?

LutsenkoFan 16 juni 2018 om 19:35

Vindt nationale truien erg mooi bij dit Team dus hoop ook inderdaad op verlenging van beide titels.
Demare zou ik persoonlijk niet eens zonder Franse trui kunnen inbeelden.

04398 16 juni 2018 om 20:49

Stuyven en Degenkolb ook samen sprinten in de Tour dus?

Polleke 16 juni 2018 om 21:44

Beste recept als je steeds zesde en zevende wil worden…

Veloburto 17 juni 2018 om 10:45

Wat doet Greipel eigenlijk in de RvZ. Dit was de enige dag, dat ie in de top10 reed: 9e plaats.

PedroDelgado 17 juni 2018 om 10:51

Greipel is al 10 keer afgeschreven om weer terug te komen, maar ik vrees voor hem dat het nu toch echt een keer klaar is met het winnen. Het zou hem sieren, en ik denk dat hij wel zo’n figuur is, als hij nog een of twee jaartjes in dienst zou willen rijden. In die rol, als mentor, is hij natuurlijk nog uiterst waardevol voor een team. Zeker in een team dat hij goed kent en waar hij logischerwijs ooit ploegleider zou kunnen worden (als hij wil). Maar ja, dan moet hij wel loonsvermindering accepteren. Als we dat nou allemaal zouden accepteren als we ouder worden en niet meer meer op onze piek zijn, zouden we een hoop gedoe voorkomen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair