Dekker weer tweede in UAE Tour: “Voor mijn gevoel zat er meer in”

woensdag 24 februari 2021 om 16:23
Dekker weer tweede in UAE Tour: “Voor mijn gevoel zat er meer in”

foto: Cor Vos

Net als op de openingsdag die uitmondde in een waaierspektakel, was David Dekker in de vierde etappe van de UAE Tour opnieuw dicht bij de overwinning. In de eindsprint kwam hij na winnaar Sam Bennett als tweede over de streep.

In eerste instantie was het plan bij Jumbo-Visma om Chris Harper, de nummer vier in de stand, te helpen, liet Dekker na afloop van de etappe weten. “Het begin was nerveus, omdat de wind hier altijd voor gevaar kon zorgen. Toen dit uiteindelijk bleek mee te vallen, was de rest van de rit relaxed.”

“Tot de laatste tien kilometer. Het wegvallen van Jos van Emden (die vanwege fysieke problemen niet meer op de fiets stapte, red.) was natuurlijk een aderlating, maar gelukkig was Christoph Pfingsten top vandaag. Na de finish was ik behoorlijk gefrustreerd, omdat er voor mijn gevoel meer in zat”, aldus de 23-jarige neoprof.

‘Ongelooflijk knap’
Ploegleider Addy Engels was zeer te spreken over de prestatie van Dekker. Via de ploeg liet hij weten: “Het was een lange en kalme rit met uiteindelijk een snelle finale. Ongelooflijk knap wat David hier heeft laten zien, zeker na het uitvallen van Jos. In de finale kon hij rekenen op de hulp van Christoph. Om op deze manier je weg te vinden en als tweede te finishen, is heel sterk.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

S'mon 24 februari 2021 om 16:37

Hij moet nu vooral trots zijn op zichzelf, al is de ingesteldheid die hij in dit interview laat zien ook héél goed. Kan een grote worden.

xistnc 24 februari 2021 om 16:42

Het risico van in de luwte sprinten is nu eenmaal, dat er te weinig ruimte is om tijdig al je windvangers voorbij te komen. Mooie tweede plek.

Yeez 24 februari 2021 om 17:19

Ik denk niet dat het een bewuste keuze was. Hij zat wat in de drukte en te ver. Het is niet dat hij nu per sé daar wilde zitten. Dat had net zo goed aan de andere kant bij ewan en bol in de wind kunnen zijn

Arry1337 24 februari 2021 om 19:06

Toen hij nog in het wiel van Pfingsten zat waren ze echt wel bewust aan de linker kant van de weg aan het rijden. Vervolgens in de chaos van de sprint had hij geluk dat ander renners ook wel bizar de ruimte lieten aan de kant van de weg waar de wind het gunstigst was. Zoals hij langs de hekken kon gaan had hij te danken aan die positionering. Hij had net zo goed de laatste 500 meter vast kunnen zitten aan die kant omdat er geen ruimte was, maar dat is de gok die je (denk ik bewust) neemt.

Gidon 25 februari 2021 om 07:57

Heel knap hoe hij zich er tussen smijt. Toch geen papspurters hier aanwezig. Goede spurters komen meestal snel. Na Groenewegen, Jakobsen en in mindere mate Bol en Van Poppel heeft Nederland er opnieuw een topspurter bij. En dan laten we VDP nog buiten beschouwing.

Headlines

Materiaalzone

Populair