Dekker: “Machteloos gevoel en hoop frustraties”
zaterdag 27 februari 2010 om 22:41

Dekker: “Machteloos gevoel en hoop frustraties”

Voor het tweede opeenvolgende jaar houdt Rabobank een wrang gevoel over aan de Omloop Het Nieuwsblad. In tegenstelling tot vorig jaar, toen vooral de tactiek de renners van de boerenleenbank parten speelde, was er nu vooral veel pech mee gemoeid. Een veelvoud aan lekke banden ontnam de oranje-blauwe formatie de kans op succes.

Het zag er nochtans lange tijd goed uit voor Rabobank. Op Rick Flens na, die zijn wiel moest afstaan aan kopman Nick Nuyens, was de voltallige ploeg vertegenwoordigd bij het ingaan van de finale. Maar het lot was de ploeg niet gunstig gezind: Posthuma, Tankink en vooral Nuyens kregen af te rekenen met lekke banden, de Belg zelfs tot drie maal toe.

“Ik had echt het gevoel dat mijn benen vandaag het verschil konden maken. Maar ik heb niks in handen nu en dat is heel zuur”, aldus Nuyens bij RaboSport. “Bij mijn laatste lekke band heb ik wel tien keer aan een motard om assistentie gevraagd. Pas toen Tom Leezer erbij kwam kon ik verder, maar toen was het te laat.”

“We zitten er allemaal in mineur bij, met een machteloos gevoel en een hoop frustraties”, zei ook ploegleider Erik Dekker. “We hebben goed gereden, maar daar krijg je geen bloemen voor. Het maakt de frustratie over deze afloop ook alleen maar groter. Flecha had Nick er nooit afgekregen, dat weet ik heel zeker. En Flecha klopt Nick niet in de sprint, dat weet ik ook heel zeker.”

RIDE Magazine