Degenkolb over stoppen Kittel: “Het belangrijkste is dat hij weer leuk gaat vinden wat hij doet”

maandag 13 mei 2019 om 13:22
Degenkolb over stoppen Kittel: “Het belangrijkste is dat hij weer leuk gaat vinden wat hij doet”

foto: Cor Vos (archief)

Afgelopen donderdag kwam het bericht dat Marcel Kittel per direct zijn wielercarrière een halt toeroept. Voormalig ploeggenoot John Degenkolb staat klaar voor zijn landgenoot. “Ik sta klaar voor hem. We hebben al zoveel goeds en slechts meegemaakt”, laat hij weten aan Procycling Magazine.

De Trek-Segafredo-renner is niet bezig met een terugkeer van Kittel in het wielrennen, maar focust zich op belangrijkere zaken. “Of hij nu stopt met wielrennen of nog terugkeert, betekent niet dat zijn leven direct voorbij is”, aldus Degenkolb. “Het belangrijkste is nu dat hij weer leuk gaat vinden wat hij doet.”

Degenkolb kan zich goed verplaatsen in zijn collega, gezien wat hij zelf heeft meegemaakt na zijn rampjaar. “Na 2018 heb ik geleerd in wat voor wereld we zitten”, legt hij uit. “Je krijgt erg snel het gevoel dat je er alleen voor staat. Het is dan moeilijk om nog in te zien waar je het allemaal voor doet..”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Monsalve 13 mei 2019 om 13:47

Sympathieke gozer altijd

koos verrek 13 mei 2019 om 14:36

Idd lekker lief voor mekaar al die gozers die van ze leven nooit meer moete werkte. Potverdikkie niet makkelijk jonges, zorg ma dat je iets vind dat je leuk vindt in je leve. Man man man…

Kelder is de Man 13 mei 2019 om 15:13

Lekker verbitterd Koos. Had je maar harder moeten trainen in je jonge jaren.

KennyKlimmen 13 mei 2019 om 14:58

Nou Koos, het leven van een prof is echt wel veeleisend en best wel geestdodend voor de grootste tijd van het jaar…. Ik zou het mentaal ook niet trekken…..

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone