Definitief: Tour de Rijke gaat niet door
donderdag 13 mei 2010 om 12:21

Definitief: Tour de Rijke gaat niet door

Waar al een tijdje voor gevreesd werd, is nu ook officieel bevestigd: de Tour de Rijke, de Hollandse 1.1-koers die normaal gezien op zondag 23 mei had moeten plaatsvinden, gaat dit jaar niet door. Dat weet Rijnmond TV. De Rotterdamse rechtbank heeft geoordeeld dat de veiligheid rond de koers niet kon worden gegarandeerd en dat het evenement daarom niet mag doorgaan.

Rotterdam weigerde als enige Zuid-Hollandse stad groen licht te geven om de wedstrijd te laten plaatsvinden. Hierop spande de organisatie een proces aan in kort geding, maar ze kreeg ongelijk van de rechter. Daardoor heeft ze geen vergunning gekregen en kan de wedstrijd dus niet doorgaan. Wel heeft de rechter de stad Rotterdam laksheid verweten, waardoor ze de gerechtskosten van 875 euro betalen.

Organisator Wim Voogt is niet te spreken over het verdict. “Rotterdam moet de proceskosten betalen, wat betekent dat zij eigenlijk verloren hebben. De rechter heeft duidelijk gemaakt dat de gemeente op alle vlakken tekort is geschoten. Maar net dat ene ontbreekt nog: een vergunning. Dat is wel een teleurstelling en bovendien een schande dat in dit wielerjaar deze Tour ontbreekt”, luidt het.

Lees ook:
‘Tour de Rijke gaat misschien niet door’

RIDE Magazine