Definitief einde voor Lensworld-Kuota

dinsdag 14 november 2017 om 09:55

De Belgische damesploeg Lensworld-Kuota verdwijnt definitief uit het peloton. Het is teammanager Heidi Van De Vijver niet gelukt een nieuwe hoofdsponsor te vinden, nadat Lensworld besloot zich terug te trekken als geldschieter


 “Na onze aankondiging dat we het team moesten stopzetten, vanwege het afhaken van onze hoofdsponsor Lensworld door een overname, hebben we nog even geprobeerd om op tijd een vervanger te vinden. Het vele ongeloof, de mediasupport en sponsortips hebben ons geholpen, maar uiteindelijk moeten we besluiten dat we geen half werk willen neerzetten”, schrijft het management op de website van de ploeg.

“Ondertussen hebben de meeste rensters gelukkig nog een team of club gevonden en wij danken deze teams voor hun begrip en de samenwerking! Vooral willen we zéér graag alle sponsoren bedanken die ons jarenlang het vertrouwen hebben gegeven. En uiteraard alle mensen die ongelooflijk hebben meegeleefd en ons nog probeerden te helpen, maar deze wedstrijd tegen de tijd hebben we helaas verloren. Het pro dameswielrennen kent een enorme progressie en we zullen dit zeker blijven volgen.”

Bij de Belgische ploeg stonden twee Nederlandse renster onder contract; Anouk Rijff en Winanda Spoor en de tot Belgische genaturaliseerde Kim de Baat.

Dit artikel delen:

8 Reacties

storm-biker 14 november 2017 om 11:39

Heel triest..

west 14 november 2017 om 12:33

Wat moet zo een damesploeg, zeg maar van de tweede rang op jaarbasis kosten? 20 dames/man (incl omkadering) á 20.000 bruto gemiddeld? Fietsen/kleding wordt gesponsord? 50.000 reiskosten? Een ton aan overig materieel? 50.000 trainingskampen ed.? Voor 6 ton ben je als alleensponsor (minus fietsen en kleding) helemaal rond?
Ik denk alleen helaas dat je voor 6 ton ook aardig groot op het shirt van bv Roompot, Van Aert of zelfs Lotto-Jumbo komt te staan. Of iedere week achter de goal bij fc Utrecht… En dan kom je wel op TV. Het zal dus van “love of the game” moeten zijn en geen sponsorinvestering die zichzelf terugverdiend vrees ik…

zeurwiggo 14 november 2017 om 13:15

hahahahaha grapjas met je €20,000 gemiddelde. Deze rensters krijgen geen vergoeding behalve broek en shirt

west 14 november 2017 om 13:47

@zeur
Aangezien ze zelf over pro wielrennen praten nam ik aan dat men minimumloon krijgt. Dan ben je als werkgever 20.000 ongeveer kwijt..

Veloburto 14 november 2017 om 14:08

Dit komt hard aan, zo op de dinsdagmiddag. Je zag het al aankomen, maar als het dan definitief is…

achtpuntzes 14 november 2017 om 14:12

@ west:
je hebt blijkbaar het nieuws gemist dat er gelobbyd wordt voor een minimumsalaris bij de vrouwen want die is er tot op heden niet.
edit, lees hier:

storm-biker 14 november 2017 om 14:37

Er is inderdaad nog geen minimumsalaris voor vrouwen, dat betekend echter niet dat er geen vrouwen zijn die wel worden betaald. Ook bij ploegen als Lensworld.

Hoebele 15 november 2017 om 13:18
Quote:
“Bij Lensworld kregen we ook geen vergoeding, dus dat blijft hetzelfde.”

Aldus Kaat Hannes bij Wielerverhaal, die naar clubteam Jos Feron Ladies overstapt en betaald wordt vanuit de Belgische defensie.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.