Lensworld-Kuota moet stoppen door afhaken hoofdsponsor

Geplaatst op vrijdag 27 oktober 2017 om 13:15

België telt volgend seizoen een vrouwenploeg minder. Lensworld-Kuota moet noodgedwongen de ploeg opheffen door het wegvallen van hoofdsponsor Lensworld.

Onlangs werd hoofdsponsor Lensworld overgenomen door het bedrijf LensOnline. In de nieuwe strategie van het bedrijf is geen ruimte voor de sponsoring van een UCI-vrouwenploeg. “Ik ben er kapot van”, zegt teammanager Heidi Van De Vijver tegen Het Nieuwsblad.

“Voor volgend seizoen had ik een mooie kern klaar en ook met omzeggens alle sponsors zat het goed. Maar alleen de hoofdsponsor laat het nu afweten. En dan is het verhaal snel gedaan. Ik probeerde de voorbije dagen nog op zoek te gaan naar een nieuwe geldschieter maar de tijd is onze grootste tegenstander. Ik wou onze rensters niet langer in de onzekerheid laten leven.”

Bij de Belgische ploeg staan twee Nederlandse renster onder contract; Anouk Rijff en Winanda Spoor en de tot Belgische genaturaliseerde Kim de Baat.

“Ik ben eigenlijk wel fier met wat ik de laatste jaren uit de grond heb kunnen stampen. We eindigden op de UCI-ranking als het beste Belgische team op de zestiende plaats met weliswaar het kleinste budget. Dat wil toch wat zeggen. Maar nu koop ik daar natuurlijk niets mee”, gaat Van De Vijver verder.

Volgend seizoen telt België drie UCI vrouwenploegen: Lotto Soudal Ladies, Experza-Footlogix en Lares-Waowdeals (onder een nieuwe naam). In 2018 staan namens Nederland vier ploegen ingeschreven bij de UCI: Boels-Dolmans, Parkhotel Valkenburg, Sunweb en WaowDeals Pro Cycling (opvolger WM3 Energie).


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties