Deense junior Byskov (18) overlijdt na botsing met auto op parcours

zondag 2 juni 2019 om 15:03
Deense junior Byskov (18) overlijdt na botsing met auto op parcours

De Deense wielrenner Andreas Byskov Sarbo is op 18-jarige leeftijd overleden. De junior werd vrijdag 31 mei tijdens de Tour de Himmelfart aangereden door een auto die het parcours opdraaide. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.

De Deense wielerbond meldt op de website het overlijden van Byskov. “Onze gedachten gaan naar het gezin van Andreas en zij die het dichtst bij hem staan. Er zijn geen woorden die de pijn van hun ondraaglijke verlies kunnen uitdrukken”, aldus de bond. De lokale politie bevestigt dat het talent is overleden door een frontale botsing. Verder onderzoek naar het ongeluk is nog bezig.

Andreas Byskov was een talentvolle renner. Hij reed voor de juniorenploeg van NPV-Carl Ras Roskilde en won onlangs (op 12 mei) nog de slotetappe van de Vredeskoers voor junioren. In de E3 BinckBank Classic U19 eindigde Byskov dit voorjaar als vierde en in de Ronde van Vlaanderen voor junioren als twintigste.

Dit artikel delen:

3 Reacties

thorsen 2 juni 2019 om 15:17

Poe, en dat in de Tour de Himmelfart..

assen 2 juni 2019 om 15:20

RIP.

Liever geen koers dan eentje waar men niet garanderen dat het parcours veilig is.

André Hilgersom 2 juni 2019 om 18:29

Geen enkel open parcours is veilig! Zie bovenstaande geplaatste foto. Elk niet afgesloten parcours kent situaties zoals afgebeeld. Een auto van een in/uitrit, kan zomaar op de weg komen. Niet iedereen weet dat in zijn of haar omgeving een wielerkoers wordt gehouden. Zeker niet wanneer het een junior wedstrijd betreft. Even gauw een boodschap doen of een bezoek afleggen en ineens rijd je op een wielerparcours. Verschrikkelijk!

Headlines

Materiaalzone

Populair