Eneco NK Tegenwindfietsen 2020: Memorabele strijd met Monsterstorm Ciara

zondag 9 februari 2020 om 18:00
Advertorial

Nederlanders kennen als geen ander de uitdaging die fietsen in de wind met zich meebrengt. De koers op z’n kant zetten en waaierrijden behoren tot ons fiets-DNA. Menig wielerliefhebber keek daarom reikhalzend uit naar de komst van monsterstorm Ciara. De echte die-hards waren dit weekend te vinden in Zeeland, waar het Eneco NK Tegenwindfietsen op het programma stond.

Voor de echte bikkels

Denk je aan Zeeland, dan denk je aan uitgestrekte stranden en gezellige badplaatsen waar het in de zomer prima toeven is. In deze tijd van het jaar kan de kustprovincie echter plotsklaps veranderen in een ware hel voor iedereen die zich met de fiets wil verplaatsen. Terwijl de zuidwesterstorm met windkracht 9 ervoor zorgt dat de golven metershoog tegen de Oosterscheldekering botsen, is recht blijven al een opgave op zich. De bikkels die het aandurfden om de Zeeuwse wind te trotseren, wachtte een onvergetelijke ervaring.

Met je bakkes vol in de wind

Op de Oosterscheldekering gingen honderden deelnemers de uitdaging aan op een stukje Nederland waar de wind regeert. Zij ontvangen een startnummer voor een krachtmeting waarin zij stoempten tot het zwart voor de ogen ziet.

Van jong tot oud, getraind tot ongetraind, allemaal vroegen zij zich al snel af waar ze in hemelsnaam aan begonnen waren. Voorovergebogen over het stuur van een oerdegelijke Gazelle stadsfiets zonder versnellingen, kregen zij een ware martelgang voorgeschoteld. Een tocht vol ontiegelijk harde windvlagen die het doorzettingsvermogen continu op de proef stelt. Hier een snelle tijd neerzetten, vergt een buitengewoon grote dosis karakter.

Zo ging het er aan toe

Winnaar van het Eneco NK tegenwindfietsen werd net als vorig jaar de 25-jarige Max de Jong uit Giessenburg. Hij deed twintig minuten over het traject over de Stormvloedkering.

Benieuwd naar bewegende beelden vanuit het apocalyptische Zeeland? Check dan de video’s van ‘Studio Tegenwind’, waarin verslag wordt gedaan van de strijd tegen monsterstorm Ciara.

Meer beelden:

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair