Spanje krijgt groen licht voor olympische wegkoers na positieve coronatest soigneur

vrijdag 23 juli 2021 om 15:50
Spanje krijgt groen licht voor olympische wegkoers na positieve coronatest soigneur

foto: Cor Vos

Update

De deelname van de Spaanse wielerploeg aan de wegkoers op de Olympische Spelen van Tokio is onzeker geworden nadat een soigneur positief is getest op het coronavirus. De wedstrijd, waar Alejandro Valverde de kopman is bij Spanje, staat voor morgen op de agenda.

Nadat de positieve coronatest van de soigneur bekend werd, gingen de renners van de Spaanse ploeg in isolatie in hun hotelkamers. De renners ondergaan nieuwe tests, die moeten uitwijzen of de ploeg morgen aan de wegwedstrijd kan deelnemen, melden Spaanse media.

Alejandro Valverde is normaal gesproken de kopman van Spanje voor de wegkoers van Tokio. De Movistar-renner gaat op voor zijn vijfde Spelen en wordt omringd door de broers Gorka en Ion Izagirre, Jesús Herrada en Omar Fraile. Ion Izagirre doet ook de individuele tijdrit. (23 juli, 15u35)


Update – Spaanse renners krijgen groen licht

De voorzitter van de Spaanse wielerbond, José Luis López, heeft in het Spaanse radioprogramma Tiempo de Juego laten weten dat de wielerploeg morgen gewoon aan de start kan verschijnen in de olympische wegkoers. Volgens de bondspreses ‘sprongen de renners een gat in de lucht van blijdschap toen zij het nieuws vernamen’. Het is nog ongewis of bondscoach Pascual Momparler de koers kan bijwonen.

Het Spaans Olympisch Comité meldde op social media dat de renners van de nationale ploeg een PCR-test hebben afgelegd en dat de resultaten daarvan negatief zijn, en dat zij daarom morgen gewoon van start kunnen gaan. Dit werd even later ook door de Spaanse wielerbond bevestigd. De betreffende soigneur is volgens het coronaprotocol in isolatie gegaan. Bondscoach Momparler is een zogenoemd close contact en moet nieuwe tests afleggen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Michelangelo 23 juli 2021 om 15:45

Aiii…
Zou een hele lelijke streep door de rekening zijn van Valverde, die 1 van zijn laatste kunstjes wil doen.
Alhoewel ik er ergens ook niet van zou opkijken als we hem over 3 jaar in Parijs weer tegenkomen.

0
dumoman 23 juli 2021 om 18:42

Maar dan wel als ploegleider ofzo, niet als wielrenner, het was al ongeloofwaardig, maar anders wordt het nog ongeloofwaardiger

0
Jean Dumas 23 juli 2021 om 15:54

Ik zie nog wel kans dat ze meerijden.

0
Wheely 23 juli 2021 om 16:02

Laten we het hopen, meer zielen meer vreugd etc. Valverde mag dit als ware kampioenschapsrenner toch niet missen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone