Deceuninck-Quick Step wil verder met Lampaert, Jungels, Keisse en Devenyns

zaterdag 6 juni 2020 om 12:15
Deceuninck-Quick Step wil verder met Lampaert, Jungels, Keisse en Devenyns

Met Lampaert had Lefevere zelf al eens contact - foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick Step lijkt in 2021 voor het merendeel uit dezelfde renners te gaan bestaan als dit seizoen. Alleen Yves Lampaert, Bob Jungels en dertigers Dries Devenyns en Iljo Keisse hebben een aflopend contract, maar de ploeg wil hen het liefst aan boord houden.

Iljo Keisse is met zijn 37 jaar de oudste van het viertal en het langst verbonden aan Deceuninck-Quick Step. Momenteel is hij bezig aan zijn elfde seizoen bij de ploeg van manager Patrick Lefevere. Dries Devenyns, in februari winnaar van de Cadel Evans Great Ocean Road Race, wordt in juli 37 jaar en rijdt zijn negende seizoen bij de ploeg. Yves Lampaert (29) en Bob Jungels (27) zijn respectievelijk zes en vijf jaar in dienst bij het team.

“Ik zal open kaart spelen: never change a winning team”, schrijft Lefevere in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad. “Dus het liefst wil ik ze alle vier houden. En dan zonder in hun portemonnee te zitten. Ook Keisse en Devenyns zullen voor één jaar aan dezelfde voorwaarden kunnen verlengen. Iljo is nog een oldskool coureur die het zonder makelaar doet. Volgende week op ons trainingskamp in Kaster neem ik hem apart om te praten.”

Met Lampaert is er al contact geweest, laat Lefevre weten. En met Jungels is er voorlopig alleen informeel gesproken via financieel manager Geert Coeman, die de vader van de Luxemburger kent. “De kaarten liggen voor allebei hetzelfde: ze willen graag blijven, wij willen hen graag houden. Maar het zijn goede coureurs, voor wie een groot bod kan komen van een andere ploeg. Gaan we daarin mee of niet, dat is altijd de vraag.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

hartstikkebedankt 6 juni 2020 om 13:15

Jungels moet denk ik oppassen als hij van team zou wisselen dat hij dan niet een soort oke in alles wordt maar nergens heel goed in. Bij DQS vind ik de keuze al niet heel duidelijk maar krijgt hij wel de kans om in eendagskoersen te winnen juist door zijn ploeg. In een andere ploeg komt het meer op het individu aan en dan wordt het toch lastig. Een groot AK man zie ik hem niet echt meer worden eerlijk gezegd, tenzij hij heel duidelijk kiest en gewicht kwijtraakt en in de eendagskoersen is op dit moment zijn ploeg perfect voor hem. Enige match die ik zie voor hem is Bora.

0
Michelangelo 6 juni 2020 om 18:20

Afvallen heeft Jungels al geprobeerd volgens mij. Maar dat was geen succes, aangezien hij daarmee zijn tijdrit / hardrijders capaciteiten heeft afgebot. Hij kan beter wat steviger staan (alles is relatief natuurlijk) met genoeg power voor klassieke werk en tijdritten. En de droom van ronderenner opgeven.

0
kelderfan 6 juni 2020 om 13:32

DQT heeft in ieder geval een van de sterkste ploegen voor de Vlaamse klassiekers.

0
GreenDay 6 juni 2020 om 13:46

Ik zou Keisse en Devenyns wellicht laten gaan mocht ik Lefevere zijn. Die hebben intussen al wel een respectabele leeftijd en zijn ook niet goedkoop.

0
Samlambeej 6 juni 2020 om 13:53

ken jij hun prijs dan?

0
LB108 6 juni 2020 om 13:57

Deveneyns, als maatje van Alaphilippe gaat niet weg hoor

0
Marveloke 6 juni 2020 om 16:39

Dan nog, die mannen betalen hun loon dubbel en dwars terug door de kennis die zij kunnen doorgeven aan de jongere renners en daarnaast zijn het nog steengoede knechten. Ook presteert Devenyns zo nu en dan nog: dit jaar won hij de Cadel Evans Ocean Road Race, een WT wedstrijd

0
Limal 6 juni 2020 om 18:47

Wanneer Keisse uiteindelijk stopt zou ik er ook niet van verschieten dat die bij de ploeg blijft als ploegleider of zo. Weinigen hebben zoveel koersinzicht en kunnen het zo duidelijk overbrengen als hij.

0
stalle 7 juni 2020 om 07:34

Gelukkig ben jij Lefevere niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone