Deceuninck-Quick-Step met sterrenensemble naar Parijs-Roubaix
Kasper Asgreen - foto: Cor Vos
vrijdag 1 oktober 2021 om 12:05

Deceuninck-Quick-Step met sterrenensemble naar Parijs-Roubaix

Deceuninck-Quick-Step is in de breedte wellicht de sterkste ploeg in Parijs-Roubaix. Dat mogen we wel concluderen na de bekendmaking van de selectie voor de Noord-Franse klassieker. Met Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Florian Sénéchal en Zdeněk Štybar mikt de Belgische formatie zeker niet op één kopman.

De Deense hardrijder Asgreen was een van de hoofdrolspelers van het afgelopen voorjaar (met winst in de E3 Saxo Bank Classic en de Ronde van Vlaanderen) en kan zich in de lijst renners fietsen die de dubbel Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wisten te winnen. Lampaert was al eens derde in 2019 en droomt nadrukkelijk van de zege. Hij werd zelfs met de camera gevolgd voor een eigen minidocumentaire over de kasseiklassieker.

En dan is er nog Zdeněk Štybar, die al tweemaal tweede was in Roubaix (in 2015 en 2017) en van zijn zeven deelnames alleen in 2016 niet in de top-10 eindigde. Ook dit jaar mogen we de Tsjech weer opschrijven voor een goede eindklassering. Štybar eindigde namelijk als zevende op het WK in Vlaanderen, waar hij een goede indruk maakte. Ook de rappe Fransman Sénéchal, die in de vorm van zijn leven verkeert, is een gevaarlijke klant voor de overwinning.

Štybar (links) baalt van zijn tweede plaats achter Van Avermaet – foto: Cor Vos

Davide Ballerini kende dan weer een ongelukkig wereldkampioenschap en de winnaar van Omloop Het Nieuwsblad zal dus uit zijn op eerherstel. Tim Declercq en Bert Van Lerberghe zullen dan weer het nodige vuile werk moeten opknappen tijdens de eerste koersuren, al zijn deze renners wellicht ook in staat om al vroeg mee te schuiven met een gevaarlijke ontsnapping.

“We zijn blij dat Parijs-Roubaix eindelijk weer op het programma staat. Het wordt een interessante editie, want het weer kan een belangrijke factor gaan spelen. Voor het eerst in bijna twintig jaar wordt er mogelijk regen verwacht tijdens de koers. Dat gaat het scenario compleet veranderen. We hebben een sterke ploeg en kunnen verschillende kaarten uitspelen”, aldus ploegleider Tom Steels, in 1999 zelf derde in Parijs-Roubaix.

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor flag-fr Parijs-Roubaix (zondag 3 oktober)
flag-dk Kasper Asgreen
flag-it Davide Ballerini
flag-be Tim Declercq
flag-be Yves Lampaert
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar


Voorbeschouwing: Parijs-Roubaix 2021
Deelnemerslijst Parijs-Roubaix 2021

 
12 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2021
Styby lijkt precies op tijd in vorm te zijn geraakt, toch mijn favo wolfje. Hij mag het afmaken van me.
1 oktober 2021
Dikke ploeg. Niet echt een betrouwbare afmaker, maar wel heel veel mannen die lang meekunnen en zóuden kunnen winnen. Lampie dan maar, gewoon vanwege de romantiek. Alles bij elkaar is mijn grootste vrees bij PR in het najaar niet uitgekomen: dat er maar weinig mannen fit aan de start verschijnen aan het einde van het seizoen. Alleen WvA is een dik vraagteken (en Matje het gebruikelijke rookgordijn).
  1 oktober 2021
  Wat Van der Poel betreft, het WK niet gekeken?
1 oktober 2021
Vraag me af hoe ver El Tractor zou kunnen komen als hij eens voor eigen rekening zou mogen rijden. Zou wel eens verrassend lang kunnen zijn, want hij heeft er het perfecte postuur voor. Zou mooi zijn als hij mag meeschuiven in de vroege vlucht, in P-R durven de besten daar wel eens ver mee te geraken en denk dat velen in het peloton Tim zouden onderschatten.
  1 oktober 2021
  Ik denk dat hij ook een heel eind zou kunnen komen, maar lijkt me niet iemand die het peloton snel onderschat. Daar weten ze ook wel wat hij kan.
  1 oktober 2021
  Het team puilt uit van de mannen die veel explosiever zijn als ze in een groepje aankomen (en óók goed de kasseien over raken), dat voor strijkijzer Declercq een rol puur als knecht in het peloton logischer lijkt. Ik ben wel benieuwd hoe goed Asgreen hier voor de dag gaat komen. Was in het voorjaar uiteindelijk toch de sterkste man van de kasseiklassiekers en zijn tijdrit op het WK was uitstekend. Zou wel maagklachten gehad hebben tijdens de wegrit, maar vermoed dat die nu wel van de baan zijn.
  Dat denk ik echt niet. Hij heeft een brede kas maar is echt wel tenger. Echt geen Stijn Vandenbergh allure. Het enige scenario dat ik me kan voorstellen is dat hij voorop raakt en dat de medevluchters kort voor de meet uitvallen. Maar zelfs dan. Bovendien; Vol aan de bak in de openingsfase, tekort aan koolhydraten en dan de laatste 80km fris en monter op post? Tim is wereldtop in zijn functie maar we moeten niet dromen. Ik schat hem qua winstkansen zelfs lager in dan een Vermote, Van Baarle, Knees, …
1 oktober 2021
Als Evenepoel geen onbetwist kopman is toch wel het PEC Zwolle van dit peloton.
  @ Alfons Ik kan moeilijk inschatten of dit wel of niet een koers voor Asgreen is. Ik hoor vaak dat stuurvaardigheid niet zijn sterkste punt is. Bovendien zijn de Franse kasseien echt wel van een ander niveau dan de Vlaamse.
  1 oktober 2021
  Dus jij vindt DQS het slechtste team aankomde zondag? Dat gaat wel erg ver. Ik denk dat ze er gewoon 4 in de top 10 gaan hebben, hoor. Ik vroeg me al af waarom onze Merckx niet was opgesteld, maar toen herinnerde ik me ineens de Giro.
1 oktober 2021
Het wordt de eerste natte editie in vele jaren. Ik ben vooral benieuwd naar de gehele wedstrijd en hoeveel er zich recht zullen kunnen houden.
2 oktober 2021
Zeker de sterkste ploeg in de breedte, maar ik zie geen renner die VDP of Wout in vorm zou kunnen lossen.

Reacties zijn gesloten.