Deceuninck-Quick-Step klaar voor Openingsweekend
Wereldkampioen Alaphilippe - foto: Cor Vos
maandag 22 februari 2021 om 12:59

Deceuninck-Quick-Step klaar voor Openingsweekend

Deceuninck-Quick-Step heeft zijn huiswerk klaar voor het Vlaams Openingsweekend. In Omloop Het Nieuwsblad rekent de ploeg op onder anderen wereldkampioen Julian Alaphilippe en Zdeněk Štybar, in Kuurne-Brussel-Kuurne heeft het team met Kasper Asgreen de titelverdediger aan het vertrek.

Alaphilippe keert voor de eerste keer sinds de Ronde van Vlaanderen, afgelopen jaar, terug op de kasseien. In Omloop Het Nieuwsblad maakt hij zijn debuut. Naast de Fransman staat ook Zdeněk Štybar, de winnaar in 2019, aan de start, net als Kasper Asgreen, Davide Ballerini, Tim Declercq, nummer twee van vorig jaar Yves Lampaert en Florian Sénéchal. In Kuurne-Brussel-Kuurne mag Asgreen vervolgens zijn titel proberen te verdedigen. Net als Asgreen zijn Lampaert en Štybar een dag later opnieuw erbij. Steels, Van Lerberghe, Hodeg en Steimle maken de selectie compleet.

“Het is eindelijk weer tijd voor het Openingsweekend, waar renners en fans zó van houden. We kijken er allemaal erg naar uit”, laat ploegleider Tom Steels weten. “Julian kan nog eens laten zien waartoe hij op de Vlaamse wegen in staat is, na de Ronde van Vlaanderen afgelopen jaar. Het wordt geweldig om hem zo’n prestigieuze wedstrijd als de Omloop in de regenboogtrui te zien rijden. Ook zijn we benieuwd om Davide Ballerini, die het seizoen in de Tour de La Provence zo goed is begonnen, weer in actie te zien.”

Eigenlijk zou Ballerini vorig jaar zijn kasseiendebuut voor Deceuninck-Quick-Step al maken. “Maar door het vreemde seizoen moesten we dat uitstellen naar dit jaar. Štybar is een oud-winnaar van de Omloop, terwijl Kasper vorig jaar in Kuurne een sterk nummer opvoerde. Zowel Yves, die vorig jaar weer sterk was op de kasseien, Florian, Tim, van wie we gewend zijn dat hij voor de ploeg hard op kop sleurt, Alvaro, Jannik, Stijn als Bert geeft ons veel opties en stootkracht voor komend weekend. We gaan er met veel vertrouwen en motivatie naartoe.”

Deceuninck-Quick-Step voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad 2021
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-it Davide Ballerini
flag-be Tim Declercq
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar

Deceuninck-Quick-Step voor flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne 2021
flag-dk Kasper Asgreen
flag-co Alvaro Jose Hodeg
flag-be Yves Lampaert
flag-be Stijn Steels
flag-de Jannik Steimle
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-be Bert Van Lerberghe

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2021 13:08
Die 7 van de Omloop; redelijk indrukwekkend.
    22 februari 2021 14:40
    haha wat je redelijk noemt
    22 februari 2021 15:21
    Als Drenth:
    "T kun minder"
22 februari 2021 13:09
Zijn te kloppen.
    22 februari 2021 13:56
    Als MvdP meedoet wel, anders wordt het moeilijk. Tenzij het tactisch wordt gespeeld, en zowel Alaphilippe als MvdP nooit vooraan geraken.
22 februari 2021 13:37
Opvallend dat Ballerini wel de Omloop maar niet Kuurne rijdt, zou daar toch tot de favorieten behoren.
    22 februari 2021 13:51
    Vind ik inderdaad ook vreemd. Met Steels, Van lerberghe en Hodeg hebben ze een mooie sprinttrein mee. Maar ballerini leek me beter in vorm ( en sneller ) dan Hodeg.

    Voordeel is wel, zonder Jakobsen en Bennett zie ik ze niet alles op Hodeg zetten en verwacht ik veel aanvalswerk van de blauwe shirts.
    22 februari 2021 13:57
    Hodeg is voor mijn gevoel een beetje blijven hangen. Dat zou niet meteen de renner zijn waar ik mijn hele team voor zou laten rijden.
    22 februari 2021 14:06
    Ik vrees inderdaad dat het wel eens het laatste jaar van Hodeg bij DQS zou kunnen zijn. Met Jacobsen, Bennett en Ballerini hebben ze 3 snellere mannen.
    22 februari 2021 15:08
    @Melkzuur:
    Misschien wel een goed moment voor Hodeg om zich om te scholen van "net niet sprinter" naar steengoede leadout...

    Want in mijn ogen heeft hij kansen genoeg gehad als sprinter van de ploeg, maar komt hij gewoon te kort. Zeker t.o.v. andere topsprinters, zowel binnen zijn eigen team als daarbuiten. En dan kun je misschien beter op tijd eieren voor je geld kiezen, dan wegdeemsteren als "wannabee-winnaar".
    22 februari 2021 16:47
    Denk dat daar net het probleem is voor Hodge, laat zich steeds wegdringen en dat is voor een leadout alvast geen goede eigenschap
    22 februari 2021 17:06
    Zelfde verhaal voor Senechal. Met hem of Ballerini heb je toch meer kans om nog een snelle man in een uitgedund "peloton" te hebben. Meer toch dan Stybar die wel dubbelt.
22 februari 2021 14:13
"Alaphilippe keert voor de eerste keer sinds de Ronde van Vlaanderen, afgelopen jaar, terug op de kasseien."

Want welke kasseienwedstrijden zijn er tussen deze twee wedstrijden gereden die hij heeft gemist dan?
    22 februari 2021 14:44
    De Koppenbergcross.

    Nee, of er nu wel of niet een wedstrijd is geweest die hij niet heeft gereden, maakt de zin toch niet minder waar?
22 februari 2021 16:08
Wat een ploeg. Tim Declercq gaat zijn werk hebben om voor 6 renners te knechten.
    22 februari 2021 17:58
    Tim Declercq, nota bene de man die zelf vorig jaar 5e werd in de Omloop.

    Pronostiekje: Hoeveel van deze 7 eindigen buiten de top-20 in de Omloop?
23 februari 2021 15:17
Pfoe! Zaterdag is in één woord samen te vatten; genieten. Ik kan me niet voorstellen dat ze dit door de vingers laten glippen maar ben echt benieuwd wie er in de finale mee zit/zitten. 5 van deze 7 maken al goede kans

Reacties zijn gesloten.