Debusschere over ex-ploegmaat Kittel: “Hij kon amper meer trainen”

zondag 12 mei 2019 om 10:13
Debusschere over ex-ploegmaat Kittel: “Hij kon amper meer trainen”

foto: Cor Vos

Enkele dagen geleden kwam het verrassende nieuws naar buiten: Marcel Kittel en Katusha-Alpecin gaan per direct uit elkaar. De Duitse sprinter worstelt al langere tijd met zichzelf. Zijn plotselinge vertrek is ook een verrassing voor ex-ploeggenoot Jens Debusschere. “Maar je zag gewoon dat hij niet goed was”, zo vertelt de Belg aan Het Laatste Nieuws.

Kittel begon het seizoen nog goed met een overwinning in de Trofeo Palma, maar daarna ging het van kwaad tot erger met de Duitser. “Toch was zijn vertrek een verrassing”, aldus Debusschere. “We wisten dat hij niet in goeden doen was en met zichzelf worstelde, maar ik had niet verwacht dat hij zijn contract zou ontbinden.”

“We hadden eerder verwacht dat hij een maandje rust zou nemen, om uiteindelijk weer op te bouwen. Maar hij nam een andere beslissing, wat erg jammer is. Niet alleen voor Marcel, maar ook voor de ploeg, die nu een kopman verliest. Je zag echter dat Marcel niet goed was. Hij voelde zich moe en kon amper meer trainen. Dan wordt het moeilijk.”

Jens Debusschere hoopt er bij te zijn in de Tour – foto: Cor Vos

Wel of geen Tour voor Debusschere? 
Kittel moest aanvankelijk de (sprint)kopman worden van Katusha-Alpecin in de aankomende Tour, maar dat feestje gaat nu niet door. Dit biedt kansen voor andere renners, waaronder Debusschere. De 29-jarige Belg lijkt al zeker van een plaatsje in de selectie. “Er is geen honderd procent zekerheid, maar de ploeg wil me er graag bij hebben.”

“Samen met Rick Zabel en Marco Haller hebben we dan de beschikking over meerdere snelle renners. Ik kijk er wel naar uit. Het zal een speciale Tour worden, met de start in Brussel. Ik ga mijn best doen om de selectie te halen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Random wielerliefhebber. 12 mei 2019 om 10:59

Marco Haller na een vol voorjaar en de Giro ook nog de Tour?!!

Willen ze m dood hebben ofzo

LB108 12 mei 2019 om 13:21

Heeft vorig jaar lange tijd niet gekoerst en is oud genoeg om dit vol te houden..

Uran 12 mei 2019 om 11:21

De foto boven het artikel is wel het meest passend bij Kittels huidige situatie.

west 12 mei 2019 om 11:22

Bijzonder dat ze koste wat het kost met een soort sprintinstelling willen blijven koersen… Als Haller en Zabel je "snelle mannen" zijn moet je toch vrijbuiteren of denken ze serieus dat dat die gasten de strijd met Groenewegen en co. aankunnen?

Random wielerliefhebber. 12 mei 2019 om 11:41

Ze hebben helemaal geen kopman meer om voor te koersen met ook Zakarin in de Giro, je moet wat.

Kirsipuu 12 mei 2019 om 12:12

Best triest inderdaad als je ziet welke kopmannen Katusha al die jaren had. Daar is helemaal niks van over. En met Kittel is de helft van het aantal overwinningen dit jaar verdwenen. Uitgezonderd Pollit stelt het allemaal niet veel meer voor.

Davide_Formolo 12 mei 2019 om 12:59

Haller lijkt me toch niet ook nog in de Tour te gaan rijden, die heeft al koersdagen genoeg gehad zoals hierboven al wordt aangegeven.

De Tour selectie zou dan zoiets worden: Gonçalves, Špilak, Haas, Politt, Guerreiro, Debusschere, Zabel, Kochetkov. Waarbij ik Špilak ook nog erg onzeker acht gezien zijn twijfelachtige resultaten in grote rondes. Al met al een erg zwak team waarmee ik ze toch weinig potten zie breken in de Tour.

Random wielerliefhebber. 12 mei 2019 om 13:50

Spilak rijd geen grote rondes meer, mogelijk Zakarin voor de dubbel. Maar ik denk het ook niet.

Boswell? Wat was daar ook alweer mee

Headlines

Materiaalzone

Populair