Debesay Afrikaans kampioen tijdrijden

donderdag 15 februari 2018 om 12:15
Debesay Afrikaans kampioen tijdrijden

foto: Sirotti (archief)

Mekseb Debesay heeft op het Afrikaans kampioenschap het goud gewonnen tijdens de individuele tijdrit. De 26-jarige Eritreeër zette in de Rwandese stad Kigali op een veertig kilometer lang traject de snelste tijd neer. De Rwandees Jean Bosco Nsengimana veroverde het zilver, voor zijn landgenoot Joseph Areruya.

Dimension Data-renner Debesay volgt op de erelijst zijn landgenoot Meron Teshome op, die vorig jaar in het Egyptische Luxor de titel veroverde. Debesay won gisteren al met Eritrea het goud tijdens de ploegentijdrit. De 22-jarige Areruya veroverde door zijn derde plek wel de titel bij de beloften. Hij geldt op dit moment als het grootste Afrikaanse talent bij de beloften. De twee jaar jongere Redwan Ebrahim (Ethiopië) en Saymon Musie (Eritrea) wonnen zilver en brons.

Bij de vrouwen ging de titel naar Mossana Debesay, de 22-jarige zus van Mekseb. Zij bleef de Ethiopische dames Selam Amha en Eyeru Tesfoam Gebru voor.

Dit artikel delen:

5 Reacties

aardappeljager 15 februari 2018 om 12:54

Drikus. Mooie naam

0
GreenDay 15 februari 2018 om 14:45

Ene SAGBO Emmanuel heeft het gepresteerd om met een gemiddelde van 33.4 kilometer per uur opgenomen te worden in ProCyclingStats. Een record?

0
west 15 februari 2018 om 14:52

Bij Dimension Data trekken ze een strootje wie er hier mee moet doen?

0
Leukefans 15 februari 2018 om 17:28

Redelijk logisch podium lijkt me, gezien het deelnemersveld. Er ontbreken natuurlijk wel heel wat mannen, haalt de glans er een beetje af.

0
Verweggistan 15 februari 2018 om 20:14

@GreenDay: Die jongens die op meer dan 10 minuten eindigen komen natuurlijk te kort om op internationaal niveau mee te doen, maar die jongens beschikken veelal over oud materiaal en hebben in eigen land ook niet echt de (trainings-)faciliteiten en kennen ook geen wielercultuur.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone