De Weert: “Record van Campenaerts zal een tijdje blijven staan”

woensdag 17 april 2019 om 08:44
De Weert: “Record van Campenaerts zal een tijdje blijven staan”

foto: Cor Vos

Kevin De Weert zag van dichtbij hoe Victor Campenaerts het werelduurrecord van Bradley Wiggins wist te verbeteren. De Belg wist zelfs de magische grens van de 55 km/h te doorbreken. “Dit record zal toch wel een tijdje blijven staan”, zo vertelt De Weert aan Sporza.


De Weert maakte – als performance manager bij Lotto Soudal – onderdeel uit van de entourage van Campenaerts. De oud-renner was na afloop dan ook bijzonder emotioneel. “We hebben ons nooit echt zorgen gemaakt”, aldus De Weert. “Al had Victor na veertig minuten wel een zwak momentje.”

Het bleek slechts een kortstondig dipje, want in de slotfase wist Campenaerts opnieuw te versnellen. “We wilden in het slotkwartier nog versnellen, maar hij is er iets later aan begonnen. Uiteindelijk primeert zijn gevoel”, aldus De Weert, die trots is op zijn poulain. “We zaten uiteindelijk vrij dicht bij de gehoopte afstand.”

“Ik wist dat de 55 kilometer een stiekem doel was.” Campenaerts kwam uiteindelijk tot een afstand van 55,089 kilometer. “Dit zal nog wel een tijdje blijven staan”, is De Weert zeker. “Er is niemand die zich zo kan focussen voor een uur”, is hij lovend over zijn protegé.

foto: Cor Vos

De blik op Romandië 
Campenaerts en De Weert: het lijkt een gouden duo. “We begrijpen elkaar goed, ja”, geeft die laatste aan. “En we hebben nog doelen. Over twee weken rijdt Victor alweer de Ronde van Romandië. We zullen ook daar weer ons uiterste best doen, aangezien er een proloog en een tijdrit op het programma staan.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

illu 17 april 2019 om 09:43

Grote vraag is natuurlijk… Hoe ver had Wiggings gereikt onder dezelfde omstandigheden? 57km?

Maar alsnog, prachtige prestatie en zeer verdiend record!

WernerFranke 17 april 2019 om 10:18

Volgens de trainer van Wiggins werd het voordeel van verminderde luchtdruk teniet gedaan door de anaerobe omstandigheden. Elk maakt zijn eigen keuzes waar hij zich goed bij voelt.

vanSpringel 17 april 2019 om 12:32

Wiggins had diezelfde voorbereiding ook kunnen doen. Iedereen kan dezelfde voorbereiding doen zoals dat Victor dat met zijn begeleidingsteam heeft gedaan. Niemand wordt daarin tegengehouden. Het is ook de wil met sterke motivatie van Victor en zijn ondersteuning die dat op deze manier hebben gedaan. Het is niet alleen de wijze waarop de poging in 1 uur gedaan dient te worden, het is zeker de discipline die daar vooraf aan ten grondslag ligt.
Zowel het één als het ander. Die 2 kunnen niet los van elkaar worden gezien.

theking 17 april 2019 om 10:09

De grootste reden waarom dit record lang zal staan is dat er weinig toppers on geïnteresseerd zijn.

VerstandOpNul 17 april 2019 om 11:37

Denk ik ook.. En de voorbereiding van Campenaerts zal de meeste mensen al afschrikken..

Jowinho 17 april 2019 om 11:51

Ik denk dat meeste het zelf niet willen omdat ze de pijn niet aankunnen van een werelduurrecord. Het is geen tijdrit waar je af en toe een bocht kan nemen en de spanning van de benen kan halen. In zo’n record moet je 1 uur aan een stuk vol gas geven. Niet te onderschatten.

vanSpringel 17 april 2019 om 12:34

Niet geïnteresseerd, niet gemotiveerd. Dat laatste is 1 van de factoren die voor het kunnen (!) opbrengen van die minutieus voor te bereiden discipline.
Geen ‘speel in ’t veld’ tactiek.

Angelo Pauwels 17 april 2019 om 10:31

Ik denk dat Remco Evenepoel in de toekomst dit record zal breken.

kielabokki 17 april 2019 om 11:22

Koekoek!

denise 17 april 2019 om 11:11

Wil je dit record breken moet je gemiddeld 16,3 seconden per ronde rijden.

vanSpringel 17 april 2019 om 12:34

Da’s natuurlijk weer afhankelijk van de lengte van de baan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.