De Muur verdwijnt uit Omloop Het Nieuwsblad
donderdag 23 december 2010 om 11:48

De Muur verdwijnt uit Omloop Het Nieuwsblad

De Muur van Geraardsbergen zal volgend seizoen niet opgenomen worden in het parcours van de Omloop het Nieuwsblad. De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt dat de organisatoren ervoor kiezen het Vlaamse wielermonument zo vroeg in het seizoen nog links te laten liggen. De Haaghoek daarentegen krijgt een prominentere rol.

Net als de Ronde van Vlaanderen zal ook de Omloop er in 2011 anders uitzien. Onder invloed van Peter van Petegem is het parcours met name door de opeenvolging van hellingen zwaarder geworden. Van de twaalf hellingen in 2010 blijven er nog maar negen over. De Berendries ontbreekt net als in de Ronde wegens wegwerkzaamheden. Ook de Muur van Geraardsbergen ontbreekt. De Haaghoek krijgt een prominentere rol. De kasseistrook wordt maar liefst drie keer in het traject opgenomen.

De finale wordt begonnen met het bedwingen van de Haaghoek, de Leberg en de Molenberg. De Lange Munte op 20 kilometer voor de streep blijft de laatste scherprechter. De Omloop het Nieuwsblad staat op de kalender voor zaterdag 26 februari. Vorig jaar won Juan Antonio Flecha de Vlaamse openingsklasssieker.

RIDE Magazine