De Knegt neemt revanche voor NK

woensdag 13 januari 2010 om 16:41

In het Nederlands Kampioenschap moest hij wel nog de duimen leggen voor Lars Boom, maar in de internationale veldrit van Surhuisterveen is het wel raak voor Gerben de Knegt. De crosser van Rabobank volgde het voorbeeld van Marianne Vos bij de vrouwen: in het begin wegrijden van de rest en standhouden tot op de streep. Rob Peeters werd tweede, terwijl Thijs van Amerongen met zijn derde plaats voor het eerst podiumplek in een internationale cross behaalde.

Na zijn zege in het Italiaanse Faè di Oderzo mocht de Knegt voor de tweede maal dit seizoen de bloemen in ontvangst nemen. “Ik zie het wel als een opsteker na mijn tweede plaats van zondag op het Nederlands kampioenschap. Daar heb ik wel even van gebaald, maar Lars Boom was gewoon sterker”, aldus een eerlijke De Knegt bij De Telegraaf.

“Er wordt altijd wat neergekeken op de kleinere internationale crossen in Nederland, maar het valt niet mee om ze te winnen. Iedereen die normaal achter mannen als Stybar, Nys en Albert eindigt, wil deze kans grijpen om eens te kunnen winnen. Mij is het gelukt en dat is een opsteker. Ik leef nu naar het WK in Tabor toe”, zegt hij.

Uitslag
1. Gerben de Knegt (Ned/Rabobank)
2. Rob Peeters (Bel/Fidea)
3. Thijs van Amerongen (Ned/AA Drinks)
4. Bart Aernouts (Bel/Rabobank)
5. Jonathan Page (VSt/Planet Bike)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone