‘Davide Rebellin koerst dit seizoen toch niet voor Cambodia Cycling Academy’

donderdag 4 februari 2021 om 17:23
‘Davide Rebellin koerst dit seizoen toch niet voor Cambodia Cycling Academy’

foto: Cor Vos (archief)

Davide Rebellin poseerde twee maanden geleden nog met een tenue van Cambodia Cycling Academy, maar volgens Eurosport France zal de 49-jarige Italiaan dit seizoen toch niet uitkomen voor de continentale formatie. Rebellin heeft namelijk nog altijd geen handtekening gezet onder een contract.

Opvallend: de zeer ervaren Rebellin bevestigde eind december nog zijn transfer naar Cambodia Cycling Academy. “Passie is mijn drijfveer. De voorbereidingen op de koersen en het gevoel dat ik ervaar tijdens wedstrijden, dat zorgt ervoor dat ik beter leef. En dan ben ik zo blij als een kind”, zo vertelde de gewezen klassiekerspecialist.

Interne problemen 
Cambodia Cycling Academy is de laatste maanden echter negatief in het nieuws. Meerdere betrokkenen meldden aan Eurosport dat binnen het team sprake is van problemen met het materiaal, omzeiling van de regelgeving en interne conflicten. Manager Samy Aurignac ontkent alles. De UCI was al op de hoogte van ‘mogelijke interne problemen’ binnen de ploeg.

De internationale wielerunie heeft volgens Eurosport France nog altijd geen licentie afgegeven aan de ploegleiding van Cambodia Cycling Academy. Toch mocht de ploeg van start gaan in de Ster van Bessèges. Rebellin lijkt echter eieren voor zijn geld te kiezen en is met meerdere ploegen in gesprek.

Dit artikel delen:

8 Reacties

meun 4 februari 2021 om 18:12

Dit lijkt mij tegenstrijdig : geen licentie en toch van start in Ster van Besseges.

0
Adorni 4 februari 2021 om 18:18

Binnenkort blijkt nog dat je ondanks geen WT-licentie of wildcard ook gewoon mag starten in WT-wedstrijden

0
meun 4 februari 2021 om 18:17

De licentie lijkt inderdaad inmiddels in orde !!

0
Verweggistan 4 februari 2021 om 21:13

Hij schijnt na alle buitenlandse avonturen nu naar een Italiaans ct te gaan.

0
Titaantje 4 februari 2021 om 21:57

zoals zovelen vaak vragen: misschien wat voor Jumbo-Visma? Kan mooi het gat vullen wat De Plus achterlaat. Een man die er staat in het heuveldrieluik en die mee kan met de beste 20 klimmers in grote rondes!

0
roeleur 4 februari 2021 om 23:21

Zeker! En waarom niet Tafi bij Jumbo ter ondersteuning van Wout in RvV en P-R?

0
ivo001 5 februari 2021 om 00:37

Voor het development team dan.

0
Scott Sunderland 5 februari 2021 om 10:54

Bij Team DSM hebben ze budget over na het vertrek van Hirschi plus behoefte aan een goede wegkapitein voor de vele jongeren in de ploeg. Het zou mij niet verbazen als REBELLIN op dit moment zijn handtekening aan het zetten is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone