Davide Rebellin (48) gaat nog een jaar door

woensdag 5 februari 2020 om 11:00
Davide Rebellin (48) gaat nog een jaar door

foto: Cor Vos (archief)

Davide Rebellin zal ook in 2020 deel uitmaken van het wielerpeloton. De 48-jarige Italiaan leek op weg naar een continentale Cambodjaanse ploeg, maar blijft nu toch bij het eveneens continentale Meridiana Kamen. “We zijn erg blij met de komst van Davide”, zo vertelt de teammanager aan SpazioCiclismo.

De gewezen winnaar van onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en de Amstel Gold Race voerde naar verluidt gesprekken met het continentale Cambodia Cycling Academy, maar daar bleef het ook bij. Rebellin weigerde echter zijn koersfiets aan de wilgen te hangen en bleef op zoek naar een werkgever voor 2020.

Nu blijkt de Italiaanse klassiekerspecialist een contract te hebben getekend bij Meridiana Kamen, een Kroatische ploeg met een continentale licentie. Rebellin is niet de enige Italiaan in de (bescheiden) selectie, aangezien ook Matteo Rabottini uitkomt voor de ploeg. De 32-jarige Rabottini won ooit een etappe in de Giro d’Italia, maar werd net als Rebellin betrapt op doping.

Oude bekende 
“We kennen Davide goed en het is een belangrijke renner voor de ploeg. Hij zal met zijn schat aan ervaring de jonge renners helpen, maar hij is ook in staat om zelf te presteren”, zo klinkt het vanuit het team. Rebellin maakte in 1992 zijn debuut als prof in het tenue van GB-MG Maglificio. Hij werd dat jaar al negende in de Ronde van Lombardije.

Rebellin kwam vorig jaar ook al enkele maanden uit voor Meridiana Kamen. Hij reed voor de Kroatische ploeg onder meer de Ronde van Slovenië en enkele Italiaanse eendagskoersen. De zeer ervaren Italiaan kwam in 2012 voor het eerst uit voor Meridiana Kamen, maar hij vertrok al snel weer naar het Poolse CCC Polsat Polkowice.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Wheely 5 februari 2020 om 11:09

Op naar de 50!

Wat een fucking baas!

0
freirefreire 5 februari 2020 om 11:30

Ik vind dat iedere sporter zelf moet weten wanneer hij stopt, maar dit begint onderhand lachwekkend te worden. Ik vraag me af in hoeverre dit soort ploegen hem vooral aantrekken voor de media-aandacht, want voor de uitslagen hoef je het niet te doen.

0
Thoin 5 februari 2020 om 11:50

Dit gaat om liefde voor het vak…
Tuurlijk speelt media-aandacht een rol, maar gewoon mooi dat hij nog een ploeg heeft.

0
LutsenkoFan 5 februari 2020 om 12:31

Je onderschat hem hier nog erg mee hoor. En je overschat het niveau van continentaal daarmee ook.

Continentaal Niveau is niet zo hoog en Rebellin kan echt nog wel ereplaatsjes pakken in UCI wedstrijden met een lagere bezetting. Daarnaast rijden ze ook zat koersen die niet op PCS gemeld komen te staan.

0
Duh 5 februari 2020 om 12:49

Lachwekkend? Enkel voor media-aandacht? Ze halen eigenlijk gewoon een kopman binnen, qua kwaliteit dus. Rebellin haalde vorig jaar nog leuke resultaten en daarmee 24 CQ punten, uit z’n huidige team haalde verder enkel Barac punten (10), de rest 0 punten. Veruit kwalitatief de beste van z’n team dus. Daarnaast halen ze een ervaren kracht binnen die de beginners nog wat kan leren.

0
KnightBiker 5 februari 2020 om 13:05

Het is soms verbazingwekkend wat die 50 jarige nog kunnen, mits ze echt talent en een grote motor hebben: winnen misschien niet zozeer, maar ze er af rijden is soms bijkans onmogelijk. Als je daar dan nog lol in hebt, waarom niet?

0
Limal 5 februari 2020 om 11:49

“Rebellin maakte in 1992 zijn debuut als prof”

Eigenlijk toch wel ongelooflijk. Deze man heeft de volledige epo-tijd meegemaakt en zich er ook aan verbrand in 2009, maar koerst toch nog steeds 11 jaar later. Ik ben nooit grote fan geweest van zijn stijl, maar heb toch veel respect voor zoveel toewijding.

0
Juup Zuuremelk 5 februari 2020 om 13:39

In 2008 op de Olympische Spelen zal je wel bedoelen.

0
Limal 6 februari 2020 om 12:36

Dat is uitgekomen bij hertesten van stalen in 2009 en dan is hij geschorst…

0
Jokke 5 februari 2020 om 12:47

Zouden ze bij de arme man toch niet wat trapondersteuning toestaan?

0
jappe666 5 februari 2020 om 13:54

Zou leuk zijn als hij samen met Mancebo, Sevilla,… in hetzelfde team zou kunnen rijden…Jeugdsentiment!

0
Brabander 5 februari 2020 om 16:30

Whaha ja. Dat zou voor mij ook een soort droom die uitkomt zijn

0
Scott Sunderland 5 februari 2020 om 16:32

Nee ok, hij heeft misschien niet direct meer het niveau voor de WT. Hij wordt dan ook 49 jaar dit jaar. MAAR ik denk dat hij wel nog de beste renner is in dat continentale Meridiana Kamen ploegje hoor. Dus zijn ze daar blij met hem. En hij is een bekende renner, dus hij krijgt aandacht van pers en volgers.

0
Ligthning 6 februari 2020 om 10:53

Merkwaardig toch hoe vooral gewezen (?) dopingzondaars zo'n lang vervolg aan hun loopbaan breien of gebreid hebben. Valverde, Rebellin, Horner, Sevilla en tutti quanti. Betekent dat dan dat het dopinggebruik in een bepaalde periode van hun loopbaan uiteindelijk benefiek geweest is voor hun lichaam, zodat ze (heel) lang op behoorlijk tot goed niveau kunnen presteren. Of betekent het gewoon dat ze door enige gedwongen rust, en in de herfst (winter) van hun loopbaan, eindelijk het (nog) niet detecteerbare dopingproduct gevonden hebben. Product dat dan allicht ook door jongere renners gebruikt wordt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone