Davide Rebellin (48) droomt van Italiaanse titel: “Virus beslist niet wanneer ik stop”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 21 mei 2020 om 12:46

Davide Rebellin (48) droomt van Italiaanse titel: “Virus beslist niet wanneer ik stop”

Het coronavirus krijgt Davide Rebellin niet klein. De inmiddels 48-jarige coureur is nog altijd actief en hij is niet van zins om via de achteruitgang het wielrennen vaarwel te zeggen. Sterker nog, Rebellin barst van de ambities. Dat laat hij weten in het radioprogramma Ultimo Chilometro.

“Ik wil niet dat het coronavirus beslist wanneer ik moet stoppen”, zegt Rebellin. “Ik wil dat moment kiezen en zou dat graag willen doen tijdens een belangrijke wedstrijd. Mijn droom is om mijn carrière af te sluiten bij een ploeg waarmee ik belangrijke wedstrijden kan rijden, waardoor ik in stijl kan afsluiten. Het liefst wil ik deelnemen aan enkele klassiekers en daar mijn loopbaan beëindigen.”

Rebellin weet niet wat hij van zichzelf kan verwachten in het huidige profpeloton. “Ik weet niet welke resultaten ik kan behalen in klassiekers, aangezien ik – naast mijn leeftijd – ook al enkele jaren niet meer aan dat soort wedstrijden heb deelgenomen. En mijn programma is al jaren niet geweest zoals dat van WorldTour-teams.”

Tricolore als droom
Ook het Italiaans kampioenschap staat nog hoog op het verlanglijstje van de oud-winnaar van de Amstel Gold Race. “Of ik meteen ga stoppen als ik het kampioenschap win? Nee, want ik zou graag nog willen koersen met de tricolore. Het is een tenue dat ik nog nooit gedragen heb. Het zou een droom zijn.”

Rebellin maakte in februari bekend dat hij dit jaar nog uit zou komen voor Meridiana Kamen, een Kroatische ploeg met een continentale licentie. “Ik hoop dat wij als kleinere teams ook nog kansen krijgen om te koersen. Daarbij denk ik aan de sponsoren die ook volgend jaar willen blijven investeren, en ook aan de verschillende jonge renners van die kleinere teams”, legt hij uit.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2020 13:06
Niets dan respect voor het feit dat hij doet wat hij wil
    21 mei 2020 13:13
    Inderdaad. Hij komt óók uit de duisterste periode van het wielrennen, maar is gewoon elk jaar opnieuw door blijven gaan uit liefde voor de sport. In zijn hoogdagen was ik geen fan (iets te veel volger om er dan op dat lelijke mega-verzet van weg te jumpen op't eind) maar nu niets dan respect.
21 mei 2020 13:41
Haha zo te horen gebruikt hij nog steeds wel veel
21 mei 2020 15:01
Heerlijk zo'n oude krijger,hij verdient bijna een heroische overwinning in een grote koers
21 mei 2020 15:34
Dream on.
21 mei 2020 15:59
Deze man werd in 1989 wereldkampioen TTT bij de junioren.
    22 mei 2020 13:50
    Wist ik niet, wel dat ook in dat jaar Richard Groenendaal juniorenwereldkampioen werd in Pontchateau. Die wereldtitel vind ik spraakmakender..
21 mei 2020 15:59
Zolang hij het leuk blijft vinden en er ploegen geïnteresseerd zijn heeft hij gelijk dat hij doorgaat. Respect!
21 mei 2020 16:55
Respect voor hem, net als alle andere hardwerkende mensen. Voor hem is het fietsen of een baan zoeken, want ik vermoed dat hij niet eindeloos kan leven van het geld dat hij tijdens zijn carrière verdient heeft, ik kan me vergissen.
21 mei 2020 17:57
Fietsen is wat Rebellin gewoon het liefste doet en bij voorkeur in een (semi) professionele ploeg. Veel geld verdient hij er echt niet meer mee, maar hij heeft in het verleden echt wel goed geld verdiend, dus echt nodig heeft hij het wellicht niet. Ik weet niets van zijn privéleven. Je zou zeggen dat hij misschien wat vaker thuis zou willen zijn na al die jaren, maar geen idee of hij vrouw en kinderen heeft.
    21 mei 2020 19:31
    Hij heeft in ieder geval een vrouw en woont in Monaco
    22 mei 2020 21:05
    Denk niet dat hij als (pro)conti extreem veel van huis is, en anders is hij zelden ver van huis. Ook geen hoogtestages en dat soort zaken. Dus lijkt me juist goed te combineren met een gezin. Denk ook dat zijn kinderen ook al wel wat ouder zullen zijn.
22 mei 2020 08:05
Hij is de oudste renner momenteel?
Ik ben nog steeds fan.
Die trui is hem gegund.Chappeau!
22 mei 2020 08:15
Liefhebber, niks anders. Net als Sevilla en Mancebo.

Reacties zijn gesloten.