Davide Formolo hoopt op kopmanschap in de Giro

dinsdag 25 oktober 2016 om 15:17
Davide Formolo hoopt op kopmanschap in de Giro

Davide Formolo hoopt dat hij volgend jaar voor eigen kansen mag rijden in de Giro d’Italia. De 24-jarige Italiaan vertelt in een interview met Tuttobiciweb dat de negende plek in de voorbije Vuelta hem vertrouwen heeft gegeven en dat hij het nu in de Giro wil proberen.

Formolo – in 2015 nog winnaar van de Giro-rit naar La Spezia – werd afgelopen mei 31ste in de Giro. “Dit jaar leefde ik naar de Giro toe, maar een val in de Ronde van Romandië gooide mijn plannen in de war”, kijkt hij terug. “Vervolgens viel ik een paar dagen voor de start weer op de Teide. Ik heb de Giro op mijn tandvlees uitgereden en eindigde met een slecht moraal. Ik heb aan de ploeg gevraagd of ik de Vuelta kon rijden en daar verbaasde ik mijzelf. Ondanks dat ik moest werken voor Talansky, slaagde ik erin om een goede klassering te behalen”, geeft hij aan. “Het is een zware weg geweest, maar het was goed voor mijn moraal om bij de beste tien in een grote ronde te rijden.”

In 2017 hoopt hij deze prestatie een vervolg te geven in de Giro. “Ik weet nog niet wat de plannen van de ploeg zijn, maar voor een Italiaanse renner zou het mooi zijn om als kopman deel te nemen aan de honderdste editie van de Giro”, geeft hij aan. “Ik denk dat ik beter kan dan dat ik tot nu toe heb laten zien.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Arry1337 25 oktober 2016 om 15:29

Ik zou het hem gunnen

Hunneman180 25 oktober 2016 om 15:35

Van waar al die pleisters op neuzen, WTF? Nieuwe wielertrend?

Tpinotfan 25 oktober 2016 om 15:40

Zou toch heel mooi zijn als in ieder geval alle goede Italiaanse klassementsrenners daar aan de start staan.

Wielrennertje 25 oktober 2016 om 15:55

zou het leuk voor hem vinden, maar er zal een sterk veld staan.

klassementsrenner 25 oktober 2016 om 15:58

die pleister is om je neus te open als je verkouden bent.

JamesEvans2014 25 oktober 2016 om 16:08

Zie het niet gebeuren. Uran zal kopman zijn en anders Rolland of Talansky

snoep de hond 25 oktober 2016 om 16:13

@Hunneman180,
Volgens mij is het idee van die pleister om je neus "meer open te zetten" en zo meer zuurstof binnen te kunnen krijgen (niet alleen als je verkouden bent). Volgens mij is het nog nooit officieel aangetoond dat deze dingen echt werken.

Een nieuwe wielertrend is het i.i.g. niet, want volgens mij heb ik die dingen toch minstens zo'n 10 jaar geleden al bij verschillende sporten zien op duiken (waaronder zeker ook het wielrennen).

Davide_Formolo 25 oktober 2016 om 16:51

@JamesEvans Uran vind ik van die vier renners de beste, Rolland/ Talansky/ Formolo komen daar onder en vind ik min of meer gelijkwaardig. Mogen met een top tien plek tevreden zijn, meer zit er tot op heden nog niet in. Misschien is het een idee of Rolland en Formolo gedeeld kopman te maken voor de Giro, en Uran, Rolland en eventueel Talansky te laten vrijbuiten in de Tour.

Romāns Vainšteins 25 oktober 2016 om 16:56

100% pro Formolo als kopman in de giro, gast heeft een bijzonder leerzaam jaar achter de rug en moet eens de kans krijgen vind ik. Stuur die andere 3 maar naar de tour en laat de ‘afvaller(s)’ zich maar op de vuelta richten, sowieso heb ik niet heel erg bijzonder veel vertrouwen meer in Uran en Rolland als zijnde gepassioneerde renners die er 101% voor willen gaan in deze ploeg.

Netraam 25 oktober 2016 om 17:05

Maar wat moet er dan gebeuren met Dombrowski en Villela @RV?

ChefSpijker 25 oktober 2016 om 17:06

Wel erg veel tijdritkilometers voor Formolo in de Giro. Dat is echt dé anti-tijdrijder onder de klimmers. Die verliest per 10 km gerust een minuut op de wat beter tijdrijdende klassementsmannen.

Baukema Tomoulin 25 oktober 2016 om 17:14

Niet een slecht idee om de jonge gasten bij Cannondale eens het kopmanschap (of gedeeld kopmanschap) te geven in de grote rondes. Uran meer focussen op klassiekers en dagsuccessen, Rolland aanvallen op 14 juli, Talansky kleine rondjes en 1 grote ronde. Formole, Villela en Dombrowski gewoon lekker kopman in een grand tour maken, dat zal die ploeg wat verfrissen.
Dit werkte bij Lampre ook met Costa voor dagsucces en Meintjes voor het klassement.

Romāns Vainšteins 25 oktober 2016 om 17:15

Het is een wat lastige ploeg om onder te verdelen daar ze nogal wat hetzelfde type renner hebben ja, Villela mee naar de giro, Dowbrowski de andere groep. Wanneer Aru en Nibali aantreden kom dan ook met je Italianen aan de start zou ik zeggen.

Coppi Coppi 25 oktober 2016 om 18:15

Niet echt een nieuwe trend die pleisters, Breukink won er een tijdrit mee in de tour van ….. (Huiskamervraag).

DarioBirillo 26 oktober 2016 om 11:39

Als fan zou ik zeker Formolo als kopman willen zien, maar ik vermoed ook eerder dat men voor Uran zal gaan. En dan blijft bij Formolo ook inderdaad die tijdritten echt een groot probleem: daar moet écht aan gewerkt worden want 3 minuten per tijdrit is gewoon teveel verlies als je een goed klassement wil najagen in een goed bezette grote ronde.

Overigens zie ik persoonlijk Villella meer als een renner voor de heuvelklassiekers of ritsuccessen dan voor een klassement. Kan fout zitten daarbij, maar sowieso staat Formolo al verder als klassementsman dan Villella.

@Coppi Coppi:
De Tour van 1990? Hij won toen 2 tijdritten, dus zal vast wel in een van die twee geweest zijn?

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair