Davide Cimolai: “We zaten te slapen de dag dat Van der Hoorn won”

woensdag 19 januari 2022 om 12:40
Davide Cimolai: “We zaten te slapen de dag dat Van der Hoorn won”

foto: Cor Vos

Davide Cimolai maakte afgelopen winter de overstap van Israel Start-Up Nation naar Cofidis. Bij die laatste ploeg tekende de Italiaan een contract voor twee jaar en hoopt hij nu het beste seizoen in zijn carrière te rijden. Vooral op het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap wil hij een hoofdrol spelen, vertelt hij in een interview met Messaggero Veneto.

Ondanks het uitblijven van een zege, is Cimolai tevreden over 2021, waarin hij onder andere tweemaal tweede werd in een Girorit. Een van die etappes werd door Taco van der Hoorn gewonnen. “Als mannen als Ewan, Sagan en Gaviria je verslaan, dan is er weinig aan te doen: zij zijn kampioen”, begint hij.

Taco van der Hoorn
“Maar het meeste spijt heb ik van mijn eerste podiumplaats, toen ik de snelste was in de groepssprint, maar Van der Hoorn de wedstrijd al gewonnen had. Dat was erg jammer, omdat we achterin zaten te slapen. Als ik toen wat hulp van het team had gehad, hadden we het af kunnen maken”, geeft de sprinter aan.

Cimolai kijkt echter niet met wrok terug op zijn tijd bij Israel Start-Up Nation. Al hoopt hij bij Cofidis wel weer meer successen te boeken. “Hier start ik het seizoen, zoals elk seizoen, met het doel er het beste seizoen uit mijn carrière van te maken. Omdat ik niet gekoerst heb sinds augustus, wordt het begin misschien wel lastig. Maar na de Giro ga ik me concentreren op het Europees- en wereldkampioenschap. De parcoursen liggen me. Ook heb ik een goede relatie met Daniele Bennati, de bondscoach, met wie ik gekoerst heb bij Liquigas”, legt Cimolai uit.

“De mensen willen een ‘nieuwe’ Nibali”
Tot slot, gaat hij ook nog in op de staat van het Italiaanse wielrennen. “We missen een opvolger van Nibali, maar op de baan, in de tijdritten, de sprint en de eendaagsen doen we echt mee. Natuurlijk willen mensen een ‘nieuwe’ Nibali, omdat een renner voor de grote rondes meer enthousiasme teweeg brengt. Ciccone? Het is moeilijk om te herhalen wat Nibali deed: misschien mag niet iedereen hem, maar er zijn weinig in de wereld die zoveel gewonnen hebben als hij.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Dikke Man 19 januari 2022 om 13:02

Levensgevaarlijk.

0
Romāns Vainšteins 19 januari 2022 om 13:09

Moet in vluchten meezitten om eens te gaan winnen, ik raad hem aan daar eens een volle giro voor te gaan.

0
Wim Kruithof 20 januari 2022 om 09:07

Zijn maar weinig avonturiers die met hem naar de meet willen rijden, dus wordt ingewikkeld om zijn bordje niet al in de pre-finale leeg te eten. Maar wellicht een grotere kans dan het bijeenrapen van ereplaatsen in een pelotonspurt inderdaad.

0
Murcia 19 januari 2022 om 13:14

Zegt een waarheid als een koe over Nibali, zinloos om renners als Ciccone met de Haai te vergelijken. Een tweede zoals hij is er niet en komt er niet.

0
jappe666 19 januari 2022 om 13:30

Wel bijzonder dat hij hoofddoelen maakt van het EK en WK, terwijl het volgens mij al niet evident wordt om de Squadra te halen. Met Colbrelli, Trentin, Covi, Nizzolo, Ulissi, Ballerini,… hebben ze daar wel meer snelle mannen die een heuvel over kunnen en die naar mijn aanvoelen toch hoger in de pikorde zullen staan dan Cimolai…

0
Verweggistan 19 januari 2022 om 17:57

Daarom dat hij het ook meld denk ik, zodat hij weer even onder de aandacht is bij de bondscoach.

0
Wim Kruithof 20 januari 2022 om 09:11
Quote:
Wel bijzonder dat hij hoofddoelen maakt van het EK en WK, terwijl het volgens mij al niet evident wordt om de Squadra te halen.

Dat. En lijkt me toch ingewikkeld voor Cofidis om te zien dat een deel van zijn grootste doelen en piekmomenten, wordt gereden zonder sponsor prijkend op de borst, terwijl zij de werkgever is.

Quote:
Daarom dat hij het ook meld denk ik, zodat hij weer even onder de aandacht is bij de bondscoach.

En even de emotionele bankrekening spekken, met de "goede relatie" met Bennatti, met wie hij in één ploeg reed.

0
Marik 19 januari 2022 om 13:35

Het is natuurlijk bijna altijd zo dat als een vlucht het haalt dat het peloton (bewust of onbewust) zit te slapen.

0
Kopinkas 19 januari 2022 om 14:14

Dat, of je moet Degendt of Cort Nielsen vooraan hebben…

0
Deel Koeper 19 januari 2022 om 16:49

En hij klopt wel Sagan, Viviani en Gaviria, maar doet hij dat ook als ’t voor de eerste plek is? De toppers zijn wel vaker wat minder scherp/fel als ’t niet meer voor de overwinning is.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone