Davide Cimolai sprint naar zege in derde rit Tour de Wallonie

maandag 29 juli 2019 om 16:56
Davide Cimolai sprint naar zege in derde rit Tour de Wallonie

foto: Cor Vos

De derde etappe van de Tour de Wallonie is op naam gekomen van Davide Cimolai. De Italiaanse sprinter van Israel Cycling Academy was na bijna 200 kilometer koers de snelste in Verviers. Amaury Capiot werd tweede, voor Bryan Coquard. De gele trui blijft om de schouders van Loïc Vliegen.

Een vroege kopgroep met onder anderen Thijs Aerts hield niet lang stand. Ruim honderd kilometer voor de meet was die vluchtpoging tenietgedaan en ging een volgende groep lopen. Daniel Navarro (Katusha-Alpecin), Dries De Bondt (Corendon-Circus), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise), Pierre Rolland (Vital Concept-B&B Hotels), Dimitri Claeys (Cofidis) en Pim Ligthart (Total Direct Energie) reden weg.

Ligthart en Rolland
Het zestal kreeg maximaal zes minuten voorsprong van het peloton, waar Wanty-Gobert, Team Ineos en Lotto Soudal het initiatief in handen hadden. Ligthart en Rolland gingen met een voorsprong de lokale ronde van dertig kilometer rondom Verviers in, maar in die heuvelzone was het al snel gedaan. De vroege aanvallers werden twintig kilometer voor de finish gegrepen.

Op naar een massasprint
Een late uitvalspoging van Tobias Ludvigsson, Eddie Dunbar, Nathan Haas en Julien Antomarchi werd snel onschadelijk gemaakt. Ook Kamil Gradek en Emil Vinjebo probeerden het daarna met meer succes: ze pakten een halve minuut voorsprong. De sprintersploegen moesten aan de bak om de twee terug te pakken en dat lukte twee kilometer voor de meet.

In de laatste oplopende lijn drukte Davide Cimolai als eerste zijn wiel over de eindstreep. Arnaud Démare kreeg in de sprint nog te maken met pech, waardoor hij kansloos was voor de zege.

De leiderstrui blijft van Loïc Vliegen – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

2 Reacties

Marik 29 juli 2019 om 17:16

Pierre Roland…Oh ja….die fietst ook nog zeg

0
koos verrek 29 juli 2019 om 22:21

Pierre Roland inderdaad die heb ik gemist in de Tour.
Verder goed dat wanty en Isreal ook es wat prijsje pakke

0

Headlines

Populair

Materiaalzone