Davide Ballerini trekt hoogvorm door met winst in Trofeo Matteotti

Davide Ballerini trekt hoogvorm door met winst in Trofeo Matteotti

foto: Sirotti

zondag 23 september 2018 om 16:09

Davide Ballerini verkeert in hoogvorm. De Italiaanse coureur van Androni Giocattoli-Sidermec heeft in Pescara de Trofeo Matteotti gewonnen, nadat hij zaterdag al de beste was in de Memorial Marco Pantani. Giovanni Visconti eindigde als tweede, voor Marco Tizza.

Een peloton van 37 renners maakte zich al vroeg in de koers los. De bekendste namen daar waren Domenico Pozzovivo, Giovanni Visconti, Davide Ballerini (winnaar van de Memorial Marco Pantani), Edoardo Zardini, Krists Neilands, Ivan Santaromita, Giulio Ciccone, José Joaquim Rojas, Ben O’Connor en David Gaudu. Zij reden een voorsprong van ruim drie minuten bij elkaar op het lokale, heuvelachtige traject rondom Pescara.

Door het stevige tempo vooraan, waar elke grote ploeg wel een pion had zitten, gaf het peloton zich snel gewonnen. Dat zorgde ervoor dat het achtergebleven peloton na 120 kilometer al in de remmen mocht knijpen, omdat zij anders gedubbeld gingen worden door de koplopers.

O’Connor, Gaudu, Pozzovivo en Ballerini wisten zich met Sébastien Reichenbach en Mattia Cattaneo los te weken in de slotronde, maar raakten niet weg. Een grote kopgroep ging sprinten om de zege, waarbij Ballerini andermaal over de snelste benen bleek te beschikken in de sprint.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jans Koerts 23 september 2018 om 18:00

Weer een zege voor Savio!!!

Jacco van Stierop 23 september 2018 om 19:22

Edit redactie: Bedankt

Headlines

Materiaalzone

Populair