David van der Poel wikt en weegt: “Ik ben liever en liever op de weg gaan rijden”

zaterdag 14 november 2020 om 13:30
David van der Poel wikt en weegt: “Ik ben liever en liever op de weg gaan rijden”

foto: Cor Vos

David van der Poel wil zich in de toekomst meer gaan concentreren op het wegwielrennen. In de laatste jaren is de renner van Alpecin-Fenix dat namelijk steeds liever gaan doen. Ook spelen zijn rugproblemen steeds vaker op in de cross.

Een week geleden kwam Van der Poel in actie tijdens het EK veldrijden, waar zijn broer Mathieu zijn titel niet verdedigde. In de wedstrijd kon hij geen hoofdrol vertolken en eindigde hij 23e. “Ik had een mindere dag en vanaf het begin speelde mijn rug op”, vertelde hij aan Omroep Brabant. “Op een rondje met zoveel bochten, waar je vanuit je onderrug moet optrekken, is dat niet ideaal. Ik heb proberen door te vechten, maar halverwege begon ik echt last te hebben.”

In het veld krijgt de 28-jarige renner sneller en meer last van zijn rug dan op de weg. “Op de weg heb ik er veel minder last van. Alleen als ik wat langer bergop moet rijden, maar dat is nu ook niet echt mijn ding op de weg. Het is wel iets om over na te denken. Ik ben het de laatste jaren liever en liever gaan doen, op de weg rijden. In de cross is het moeilijk echt goede prestaties te leveren. Het niveau is omhoog gegaan en voor mezelf is het moeilijk om aan te haken.”

Nu Alpecin-Fenix zich heeft verzekerd van de eindwinst in de Europe Tour en daardoor in 2021 als ProTeam mag deelnemen aan alle WorldTour-wedstrijden, kan Van der Poel in de grotere koersen mogelijk iets gaan betekenen in de sprinttrein van zijn broer Mathieu en Tim Merlier. In de kleinere koersen kan hij dan voor zijn eigen kans gaan. Dit seizoen reed hij al een handvol ereplaatsen bij elkaar in de ronden van Hongarije en Slowakije.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Veloburto 14 november 2020 om 13:37

Ik vind zijn broertje beter

0
poortje de dijkenstoemper 14 november 2020 om 15:24

Joh

0
C de Vries 14 november 2020 om 16:46

Komt omdat David meer op zijn moeder lijkt.

0
Onie 14 november 2020 om 13:50

Afgelopen jaren op de weg stappen gemaakt. Op lager niveau kan hij zelf al meedoen voor de prijzen.

Lijkt mij dat de weg hoofddoel moet zijn en als de rug het toe laat in de winter een aantal crossen meepakken.

0
OllekeBolleke 14 november 2020 om 15:28

Ik vraag me af hoe vaak Alpecin hem in de ploeg gaat zetten in de echte grotere koersen. Net als bij de broers van Sagan, Nibali, Quintana,… krijg ik soms de indruk dat hij volgend jaar in een ploeg gaat zitten waarvan het niveau misschien net te hoog is.

0
Dr op en dr over 14 november 2020 om 15:34

Rennertje in de categorie D-rijders. Niet World-Tour waardig, maar desondanks wel gewoon een fantastische kerel uiteraard. Net als z’n broertje is hij altijd even bereid een handje op te steken wanneer je ze gedag zegt als ze hier hun rondjes komen trainen.

Of hij nu in het veld of op de weg rijd, dat moet hij natuurlijk lekker zelf weten. Maar in het veld vindt ik hem indrukwekkender dan op de weg. Vooral op jongere leeftijd, toen er nog iets minder spraken was van Mathieu was hij best wel veelbelovend. Maar op de één of andere manier is de stap naar dat hogere niveau er nooit gekomen.

Maar als ex dorpsgenootjes zal ik uiteraard altijd voor beide broertjes juichen en supporteren. :)

0
Wheely 14 november 2020 om 16:02

Volgens Adri zou David op de weg zelfs beter zijn dan Mathieu….

(heb ik ook maar opgevangen in de moddergangen)

0
john 14 november 2020 om 17:00

Tuurlijk .die wint de komende jaren RvV AGR en de Tour

0
HoofdIsVrij 14 november 2020 om 17:47

Volgens zowel Adrie als Mathieu is David in ieder geval de betere sprinter.

0
Frank V 14 november 2020 om 20:59

Tja hoe lang zou hij al gestopt zijn als hij niet de zoon/broer was van…

0
Murcia 14 november 2020 om 21:26

Veel respect voor hem, wordt vaak neergezet als een soort van minderwaardig hulpje van zijn broer maar is in de cross helemaal geen veldvulling en ik bewonder altijd hoe close de familie is. Adrie zorgt voor beide broers bij de wedstrijden en is geen succesvader die alleen aandacht heeft voor degene die de meeste overwinningen behaalt. Ook op de weg was David dit jaar lang niet slecht bezig in koersen van 2.1 niveau. Uiteindelijk telt alleen maar wat hij zelf wil, meer op de weg dan gewoon doen.

0
Zuidland 15 november 2020 om 00:22

+1

0

Headlines

Populair

Materiaalzone