David Lappartient nieuwe voorzitter UCI

donderdag 21 september 2017 om 12:20
David Lappartient nieuwe voorzitter UCI

David Lappartient is de komende vier jaar de voorzitter van de UCI. De Fransman kreeg tijdens de uitverkiezing in het Noorse Bergen meer stemmen dan zijn enige tegenstrever Brian Cookson.

Lappartient ontving 37 stemmen, Cookson slechts 8. Cookson was voorzitter van de internationale wielerunie sinds 2013. Hij volgde destijds de Ier PatMcQuaid op.

“Het is een grote eer om deze functie te mogen vervullen,” sprak Lappartient in zijn overwinningsspeech. “Ik ben dankbaar voor de steun die ik hem mogen ontvangen. Het is een grote verantwoordelijkheid en ik streef ernaar om de functie in te vullen op een manier die past bij het vertrouwen dat ik heb gekregen.”

Lappartient gaf in zijn toespraak voorafgaand aan de verkiezing aan dat hij wil proberen de organisatie levendiger en transparanter te maken. Hij wil ervoor de zorgen dat de UCI beter in staat wordt gesteld om de nationale bonden te helpen. Hij streeft naar een beter economisch systeem voor de wielersport, maar is tegenstander van een gesloten competitie.

Lees hier het verkiezingsprogramma van Lappartient

Dit artikel delen:

41 Reacties

Busted 21 september 2017 om 12:25

Zo, dat had ik toch niet verwacht. Cookson rekende zelf op 30 stemmen? Nieuw telraampje voor de beste man.

Een Fransman, tikje sceptisch, ben benieuwd.

0
achtpuntzes 21 september 2017 om 12:26

lol :)

goed nieuws dat Cookson weg moet maar geen idee of die Lappartient het beter zal gaan doen. maar we zullen het ongetwijfeld gaan zien. :)

0
Kwouter 21 september 2017 om 12:28

Lappartient is toch bevriend met Prudhomme. Ik hoop niet dat we terugvallen in ouderwetse systemen.

0
Verweggistan 21 september 2017 om 12:30

Zo; dat is een afgetekende overwinning, onverwacht. Ben benieuwd wat hij kan brengen.

0
achtpuntzes 21 september 2017 om 12:35

maar 8 van de 45 stemmen, Cookson is echt afgegaan. tja, tijdens deze verkiezing heeft hij zich dan ook zijn slechtste kant laten zien, zijn campagne was vooral het in diskrediet brengen van zijn tegenkandidaat. en dan vorige week nog even pochen dat hij de verkiezing al in zijn zak had door te stellen dat hij 30 zekere stemmen had. van Lappartient heb ik op een verkiezingsprogramma na helemaal niets gehoord.

0
Sagan=hulk 21 september 2017 om 12:40

Dit is by far de mooiste dag van 2017 voor het internationale wielrennen. In deze vier jaar met Cookson is er zo goed als niks gepresteerd. Het enige wat Cookson deed was ervoor zorgen dat het hele Britse wielrennen altijd met alles weg kwam. Om één of andere reden kwam er op deze site nooit kritiek op hem, maar deze telling zegt genoeg denk ik. Iedereen had genoeg van deze man.

0
jooprioolpijp 21 september 2017 om 12:42

Weten we wat deze man wil? Is er iets van een verkiezingsprogramma, en zo ja, hoe relevant is dat? Redactie, wellicht een leuk onderwerp voor een achtergrondverhaal?

0
mattiebentum 21 september 2017 om 12:46

Voor het vrouwen wielrennen misschien wel de grootste vooruitgang. Veel positieve punten in zijn programma. De veranderingen van de WK snap ik eigenlijk niks van. Bijv. geen oortjes tijdens de wedstrijden.
Word ook afwachten hoeveel tegenwicht hij durft te geven aan de ASO want volgens redelijk veel journalisten/volgers is hij grote vriendjes daarmee.

0
molovin 21 september 2017 om 12:47

Ik ben geen fan van Cookson, hij heeft veel laten liggen op het gebied van business-model van het profwielrennen. Ploegen bestaan bij de gratie van een sponsor. Ook dat doordrukken van internationalisering (vage world tour races erbij) , het WK in Qatar etc valt me tegen. Maar toch heeft die ook goede zaken gerealiseerd. Het vrouwenwielrennen heeft echt wel een groei doorgemaakt (meer zendtijd=meer geld) en het dopingspook is wel een beetje op de achtergrond komen te staan.

Desniettemin, blij dat er iemand anders het stokje overneemt. Ben benieuwd wat deze Fransman kan bereiken. Misschien is het feit dat hij Frans is en mogelijk goede banden met ASO heeft juist goed en weet hij daardoor meer te bereiken.

0
Thailand 21 september 2017 om 12:54

tja, die zag iedereen aankomen behalve Cookson zelf….

Ik kan niet echt beoordelen hoe hij het gedaan heeft, geen idee wat wel en niet dankzij de voorzitter is. Het enige waar ik wat over kan zeggen is hoe hij publiek overkomt, en ik vond hem nou niet bepaald de uitstraling hebben die je graag bij het uithangbord van de organisatie ziet.

0
Tuubke 21 september 2017 om 13:06

Het vertrek van Cookson is geen verlies. Nu hopen dat het aantreden van Lappartient de hoognodige frisse (!) wind door de wielerwereld kan laten waaien.
Ik ben trouwens heel benieuwd wat hij precies bedoelt met een beter economisch systeem. Rechtvaardiger verdeling van middelen en talenten?

0
pjam4 21 september 2017 om 13:06

Auw! De Fransen hebben nu alle macht, dat kan nooit goed gaan vrees ik. Ik heb toch liever een verbreding van de wielercultuur naar landen die nog weinig koersen en renners hebben (zoals Duitsland, de Amerika’s e.d.) dan naar nog meer van de toch al overdosis aan Franse koersjes en rennertjes.

0
sstijnntje 21 september 2017 om 13:11

Een andere kop had kunnen zijn: "lappartient had meer steekpenningen over voor UCI voorzitterschap dan Cookson"

0
Geit in mijn Kelderman 21 september 2017 om 13:13

Alsof zo’n baas van de UCI alleen maar aan het belang denkt van zijn geboorteland. Je komt echt niet op zo’n positie als je het chauvinisme te veel laat doorschijnen.

Ik ben benieuwd!

0
Hoebele 21 september 2017 om 13:25

Alsof Cookson het zo slecht heeft gedaan. Ik heb de laatste jaren niet veel gemerkt van ruzies tussen ASO/RCS en UCI, die in tijd van McQuait vooral via de media uitgevochten werden. Bovendien zijn de wedstrijdorganisaties zo machtig, dat de ruimte voor verandering vanuit de UCI erg beperkt is. Maar volgens mij heeft Lappartient het niet zo slecht gedaan bij de UEC, dus laat ie het maar eens bewijzen bij de UCI, ik laat me verrassen.

0
F e r o x 21 september 2017 om 13:27

ASO heeft gewonnen …

0
vevie 21 september 2017 om 13:30

Het zou mooi zijn (ik weet niet of het haalbaar is) als de organisatoren ook invloed krijgen op de teamselectie. Niet in welke renners worden aangekocht, maar wel in welke renners waar worden opgesteld. Dit om te sterke selecties te voorkomen en de koers attractiever te maken. Ik weet dat het onmogelijk is (kijk naar het voetbal), maar de uitstraling en de belangstelling voor ‘onze’ sport is wel écht afhankelijk van het koersverloop. Teams die de koers op slot gooien helpen daar zeker niet bij.

0
achtpuntzes 21 september 2017 om 13:44

@ vevie:
onhaalbaar en te zot voor woorden. wedstrijdorganisatoren behoren nul invloed te hebben op koersselecties, anders raakt het einde zoek. ik snap je wel hoor, misschien is een salarisplafond of een maximaal budget een idee?

0
Romāns Vainšteins 21 september 2017 om 14:01

Mooi, die Cookson met zijn WT en al die ingekochte baggerkoersen was een drama. Hopelijk nu een aantal jaren met mooie innovatie voor de boeg ipv die hopeloze pistes.

0
oscarito1908 21 september 2017 om 14:07

ASO mannetje heeft gewonnen. Betwijfel of dit goed is.

0
molovin 21 september 2017 om 14:19

@pjam4

Laat ze eerst maar eens het wielrennen in de traditionele landen aanpakken waar nodig. In Italie is er geen eens een Worldtour ploeg en in Spanje maar 1 maar verdwijnen er prachtige oude koersen wegens geldgebrek en schort het aan jeugdopleiding. Dat heeft imo meer prioriteit dan te gaan rijden in de US, China e.d.

0
Pat McQuaid 21 september 2017 om 14:30

Join the club, Brian :-/

0
Lalsacien 21 september 2017 om 14:48

@Ferox @Oscarito1908
Bronnen????

0
moa 21 september 2017 om 14:59

Ik ben benieuwd naar de beschermde status van SKY en BC de komende jaren!

0
limburgia 21 september 2017 om 15:27

Op goede voet staan met ASO en andere grote organisatoren hoeft helemaal
geen nadeel te zijn.
Hoeveel mooie wedstrijden ware allang ter zielen als ASO zich niet met de
organisatie bemoeid had .
Laten we eerst maar eens afwachten , daar zal toch niets anders opzitten.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone