David Gaudu verliest tijd in koninginnenrit: “Vertrouwen verloren in de Dauphiné”

donderdag 14 juli 2022 om 19:55
David Gaudu verliest tijd in koninginnenrit: “Vertrouwen verloren in de Dauphiné”

Gaudu kende een betere dag gisteren - foto: Cor Vos

David Gaudu heeft in de twaalfde etappe van de Ronde van Frankrijk, de koninginnenrit met aankomst op Alpe d’Huez, bijna een minuut verloren op de klassementsmannen. De Fransman van Groupama-FDJ was na afloop dan ook niet tevreden. “Ik richt me vanaf nu op de derde week, daar voel ik me meestal goed.”

“Het was zwaar met de warmte vandaag. Na een tijdje kon ik wel in mijn ritme komen, maar ik kon geen renners meer inhalen. Daardoor ben ik wel wat teleurgesteld. Het was nu ook wel niet de slechtste dag ooit”, vertelde de jonge renner op de sociale media van zijn ploeg. “Ik mis vertrouwen sinds de laatste rit in de Dauphiné, daar ben ik echt helemaal opgeblazen.”

De 25-jarige Gaudu behoudt zijn zevende plaats in het algemeen klassement, maar teleurstelling overheerst. “Maar ik weet wel dat ik in de derde week me vaak goed voel. Ik moet met andere woorden niet in paniek geraken, dan zal mijn vertrouwen wel terugkomen. Ik kijk vanaf nu uit naar de derde week!”

Dit artikel delen:

6 Reacties

KJP 14 juli 2022 om 20:06

Twijfelt wel snel aan zichzelf, heeft ie misschien ook van Pinot over genomen. Pakt vandaag gewoon tijd op Quintana en verliest nauwelijks op Yates, de twee mannen met wie hij om plek 5-7 strijd. Zou gewoon een prima uitslag zijn voor Gaudu.

0
Lalsacien 14 juli 2022 om 20:29

Hij spreekt zich erover uit. Wellicht dat andere renners zich op de vlakte houden.

0
Ward 14 juli 2022 om 21:26

Dan hebben ze een slechte dag en verliezen ze een minuut op een rit van meer dan 150km en 3 cols van buiten categorie. Ik blijf me daar nog steeds over verbazen :)

0
Eljorro 14 juli 2022 om 21:57

Vooraf had ik niet verwacht dat hij nu 7e zou staan.

0
Jean Dumas 15 juli 2022 om 01:39

Kan met zijn sprint voor een ritzege in aanmerking komen.

0
Mystieke_Monnik 15 juli 2022 om 11:03

Heeft al etappe-overwinningen in diverse grote koersen. Zou mooi zijn als dit in de Tour ook zou gebeuren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone