David Gaudu kopman van Groupama-FDJ in Parijs-Nice

vrijdag 15 januari 2021 om 18:08
David Gaudu kopman van Groupama-FDJ in Parijs-Nice

Gaudu won afgelopen jaar twee etappes in La Vuelta - foto: Cor Vos

David Gaudu voert zijn ploeg Groupama-FDJ aan in Parijs-Nice. De eerste Europese WorldTour-etappekoers op de kalender is het eerste doel van de Franse klimmer van het seizoen.

Gaudu begint het nieuwe seizoen in Frankrijk. Eerst gaat hij van start in de driedaagse Tour des Alpes Maritimes et du Var, daarna volgen de Royal Bernard Drome Classic en de Faun-Ardèche Classic. Zijn eerste grote doel is vervolgens Parijs-Nice, waar hij voor een goed klassement wil gaan. De Franse etappekoers begint op zondag 7 maart.

Hij wil de lijn doortrekken van de Vuelta a España, waar hij twee etappes won en achtste eindigde in het klassement. Aan Le Télégramme vertelt hij: “We willen voorkomen dat we in de eerste ritten, waar vaak waaiers zijn, in de problemen komen. Daarna moet ik de pedalen laten spreken in de bergen. Het wordt een hele uitdaging, want ik heb nog niet vaak in waaiers gekoerst.”

Voorlopig programma David Gaudu in 2021
flag-fr Tour des Alpes Maritimes et du Var (19-21 februari)
flag-fr Royal Bernard Drome Classic (27 februari)
flag-fr Faun-Ardèche Classic (28 februari)
flag-fr Parijs-Nice (7-14 maart)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Lalsacien 15 januari 2021 om 18:18

Leuk!

Groetjesaandevoetjes 15 januari 2021 om 18:33

Ik hoop dat Gaudu de Giro en Vuelta rijdt en de Tour overlaat aan Pinot. In de Vuelta zag men wat Gaudu kan als hij zich niet hoeft weg te cijferen voor Thibaut. 8e plek in de Vuelta rechtvaardigt om als kopman te worden uitgespeeld in een grote ronde.

Titaantje 15 januari 2021 om 19:18

Mooi! Hopelijk mag hij eindelijk vol kopman zijn nu ipv zich weg te cijferen voor Pinot. Hij heeft de leeftijd en kwaliteit. Alhoewel ik hem niet snel een grote ronde zie winnen, kan hij wel etappes pakken, voor de bergtrui gaan of mooie top 10 klassement noteringen pakken.

Romāns Vainšteins 15 januari 2021 om 20:06

Met maar 1 noordelijke rilrit dit jaar wel op zijn lijfje geschreven, alle zeilen bij om daar niet in de mongolenwaaier te versukkelen.

De Brigadier 15 januari 2021 om 20:32

Heeft er weinig te zoeken.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone