David Gaudu keert terug na rugblessure: “Mezelf nu testen in de wedstrijden”

maandag 4 april 2022 om 11:56
David Gaudu keert terug na rugblessure: “Mezelf nu testen in de wedstrijden”

Gaudu won eerder dit jaar een etappe in de Volta ao Algarve - foto: Cor Vos

Drie weken nadat David Gaudu vanwege een rugblessure moest opgeven in Parijs-Nice, keert de Franse klimmer vandaag in de Ronde van het Baskenland terug in het peloton. De wedstrijd is een recuperatiekoers, maar tegelijkertijd is hij de beste kaart van Groupama-FDJ.

Na zijn val in Parijs-Nice die een breuk van zijn vijfde ruggenwervel veroorzaakte, laste Gaudu een iets langere pauze in dan oorspronkelijk gepland. Vorige week kon hij zijn training weer oppakken. “Op dit moment gaat alles goed, maar ik kijk ernaar uit om mezelf te testen in de wedstrijden”, zei de 25-jarige klimmer op de ploegwebsite. “De Ronde van het Baskenland is voor de klimmers een van de beste wedstrijden van het seizoen. Door mijn overwinning vorig jaar in Arrate, heb ik er een speciale herinnering aan.”

De ronde staat in de eerste plaats in het teken van herstel voor Gaudu, laat ploegleider Philippe Mauduit weten. “De trainingen die hij heeft gedaan zijn bemoedigend, maar we wachten op het verdict van de koers. Hij zal onze beste kaart zijn en we zullen proberen hem te omringen. Rudy Molard heeft een geweldige prestatie geleverd in Catalunya (nadat hij in januari het coronavirus opliep, red.) en heeft me verrast. Sébastien Reichenbach doet het erg goed, net als Bruno Armirail die David lang zal kunnen bijstaan.”

Selectie Groupama-FDJ voor flag-es Ronde van het Baskenland (4-9 april)
flag-fr Bruno Armirail
flag-ca Antoine Duchesne
flag-fr David Gaudu
flag-lt Ignatas Konovalovas
flag-fr Rudy Molard
flag-ch Sébastien Reichenbach
flag-fr Anthony Roux

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 4 april 2022 om 12:22

Hup Gaudu, hup FDJ, lekker tegen de top aanschurken!

Jacco van Stierop 4 april 2022 om 16:24

Fijn dat hij weer terug is, mooie sierlijke renner die altijd wel wil koersen. Geen veelwinnaar, daarvoor is het motorblok te gering van afmeting, maar wel in staat puike prestaties neer te zetten. Prototype van ‘un gars très sympa’: beleefd, schrander, kraamt geen onzin uit, maar de guitigheid in zijn oogopslag verraadt dat hij ook niet om een kwinkslag verlegen zit.

Leuk team geworden, dat FdJ. Heeft gisteren zich van haar beste kant laten zien. Het zou me niet verbazen als ploegleider Philippe Mauduit daarin een flinke rol speelt. Verstandige vent, schat aan ervaring, staat dicht bij de renners, en zijn ontspannen manier van doen lijkt me een prima tegenwicht voor Madiot.

Laatste nieuws

Materiaalzone