David Dekker over transfer naar Arkéa-Samsic: “Een nieuwe uitdaging”
foto: Cor Vos
maandag 17 oktober 2022 om 15:37

David Dekker over transfer naar Arkéa-Samsic: “Een nieuwe uitdaging”

We wisten eerder al te melden dat David Dekker volgend jaar zal uitkomen voor Arkéa-Samsic, maar de Franse formatie heeft de transfer vandaag ook wereldkundig gemaakt. De 24-jarige Nederlander is bijzonder ambitieus. “Ik heb vertrouwen in mijn capaciteiten”, klinkt het in een perscommuniqué.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De jongste zoon van oud-prof Erik Dekker verlaat na twee seizoenen Jumbo-Visma. Dekker begon zijn profcarrière voortvarend, maar brak in 2021 bij een val in de finale van de Bretagne Classic drie vingers van zijn linkerhand. Daarmee kwam er een einde aan zijn seizoen en tegelijkertijd was dat het begin van veel miserie in 2022. Achtereenvolgens kwam hij akelig ten val in de Ronde van Valencia, had hij een rustperiode nodig om te herstellen en besloot hij te vertrekken bij Jumbo-Visma.

Daarna was er het vluchtheuvelincident in de Vuelta a Burgos en stapte hij ook nog eens ziek uit de Ronde van Slowakije. Bij zijn nieuwe werkgever Arkéa-Samsic hoopt Dekker alle miserie achter zich te laten en sportieve revanche te boeken. Bij de Franse equipe moet Dekker intern de sprintconcurrentie aangaan met onder meer Nacer Bouhanni, Hugo Hofstetter en Amaury Capiot. Bij Arkéa-Samsic kwam van 2019 tot en met 2021 – met Bram Welten – ook al een Nederlander uit.

Sportieve revanche 
“Ik ben blij dat ik het team van Arkéa-Samsic kan versterken. Mijn seizoen werd gekenmerkt door pech en ik hoop volgend jaar weer resultaten te boeken in de sprints en klassiekers. Het is een nieuwe uitdaging voor mij, in een nieuwe omgeving. Ik heb vertrouwen in mijn capaciteiten en ik wil resultaten en zeges boeken in mijn nieuwe kleuren. Ik geniet van lastige wedstrijden met kasseistroken en kleine heuveltjes, maar kan natuurlijk ook vlakke koersen aan”, schetst nieuwkomer Dekker.

Teammanager Emmanuel Hubert is zeer enthousiast over zijn nieuwste aanwinst. “David is een opkomende sprinter die zich van zijn beste kant heeft laten zien bij Jumbo-Visma, een van de allerbeste ploegen in de WorldTour. Zo werd hij tweede in een rit in de UAE Tour, finishte hij als derde in Le Samyn en werd hij eens Nederlands kampioen bij de beloften. David zal zijn kwaliteiten verder kunnen aanscherpen binnen onze ploeg. Hij kan voor eigen rekening rijden, maar zal ook in dienst rijden van de ervaren jongens.”

 
11 Reacties
Sorteer op:
17 oktober 2022
Kan er altijd wel van genieten, die Nederlanders die voor een buitenlandse ploeg rijden. Lekker uitwaaieren, het liefst zie ik er bij elke ploeg eentje.
Is die al 24?
17 oktober 2022
Ik snap dat TJV moet doorselecteren en dat er met bijvoorbeeld Kooij al betere renners in de ploeg zijn voor dat werk maar het is wel sneu dat een renner met bewezen talent dat nog niet uitontwikkeld is de ploeg al moet verlaten na feitelijk 1 slecht jaar...
  18 oktober 2022
  Na een veelbelovend begin is er gewoon niet veel uitgekomen bij Dekker. En mogelijk is het voor hem ook beter om bij een wat mindere ploeg zijn kansen te pakken.
17 oktober 2022
Ben benieuwd. Wel een leuke transfer.
Wordt het een Moreno, Barry, Wouter of een Danny?
  18 oktober 2022
  Een David Dekker. Over 5 jaar een begrip opzich.
18 oktober 2022
Bij Arkea in b-koersen lekker samen met 4 of 5 anderen sprinten voor een plekje in de top 10 en de puntjes.
17 oktober 2022
Wat moet je met die kreukelaar.
  18 oktober 2022
  Ik denk dat Dekker daar een berg punten gaat verzamelen voor de ploeg!
  18 oktober 2022
  Je hebt je leven verder zelf wel op de rit begrijp ik? Deze renner heeft potentieel

Reacties zijn gesloten.