David Dekker grijpt Nederlandse titel bij de beloften

zaterdag 29 juni 2019 om 13:23
David Dekker grijpt Nederlandse titel bij de beloften

foto: Cor Vos

De Nederlandse wegtitel bij de beloften is gegaan naar David Dekker. De 21-jarige coureur van Metec-TKH (zoon van Erik Dekker) was na bijna 150 kilometer koers rondom Ede de beste in de eindsprint, voor Nils Eekhoff van Sunweb Development en zijn ploeggenoot Marijn van den Berg.

Parcours
Tijdens de eerste wedstrijduren werden direct de mankementen van het parcours in Ede bekend. Zo bleek de Klinkenbergerweg gevaarlijk met geleidebaken midden op de weg. Het peloton passeert hier namelijk kort na elkaar aan twee kanten (heen/terug) over deze weg. Een enkele baan is alleen te smal om alle renners kwijt te kunnen, dus wijken renners tussen de geleidebaken uit naar de andere kant van de weg. Een deel van deze weg ligt in de laatste kilometer van het parcours.

foto: Cor Vos

Aanvallen houden geen stand
Diverse kopgroepen probeerden vanaf kilometer 0 weg te geraken van het peloton. Eerst waren het Yentl Ruijmgaard, Stijn Daemen en Ruben Buitendijk en daarna Ide Schelling, Marijn van den Berg, Stijn Daemen en Ramon van Bokhoven. Zij zagen hun voorsprong vaak snel weer vervagen. In de voorlaatste ronde volgde een algemene hergroepering, waarna Dylan Bouwmans (Metec-TKH) solo de aanval koos.

Daan Hoole (SEG Racing Academy) en Wessel Krul (WPGA) zagen daar wel heil in en schoven mee met Bouwmans, maar bij het ingaan van de slotronde rond Ede kwam alles weer bij elkaar. Uiteindelijk draaide het uit op een massasprint in de licht oplopende finishstraat, waar Dekker over de snelste benen beschikte.

Op de erelijst volgt hij Julius van den Berg (tegenwoordig EF Education First) op.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Arie Punzen 29 juni 2019 om 13:49

Familie van?

Nick Doup 29 juni 2019 om 13:53

Zoon van Erik.

iLLan 29 juni 2019 om 13:56

Toen het parcours hier in de regionale krant stond, vroeg ik me af: "hoe gaan ze ooit de Raadhuisstraat in tweeën delen, zodat ze die in beide richtingen kunnen fietsen?"
De straat is daar te smal voor en bovendien is het in de laatste ronde ook het stuk van de sprintvoorbereiding. Ik ging er vanuit dat er in de organisatie ook mensen zouden zitten die dat kunnen bedenken, maar blijkbaar had ik toch aan de bel moeten trekken. Ongelooflijk gevaarlijk nu.

https://mobile.twitter.com/Youri_IJnsen/status/1144912761908060162

Hoe werkt dit als er een kopgroep is die tegelijkertijd aan de andere kant van de weg rijdt? Ik snap er niks van hoe je kan bedenken een volledig peloton over zo'n smalle weg te laten gaan.
Hekken is grappig nog als afscheiding, maar je houdt zo'n smalle weg over dat er dan ook genoeg renners de pootjes van de hekken gaan raken. Waarom dan niet de parallel lopende Stationsstraat ook gebruiken?

Ik hoop dat iedereen morgen op de fiets blijft.

SolitaryShell 29 juni 2019 om 14:10
Quote:
Ik hoop dat iedereen morgen op de fiets blijft

Vandaag ook nog, mag ik hopen.

iLLan 29 juni 2019 om 14:11

Inderdaad, vandaag ook

xistnc 29 juni 2019 om 14:18

Kom kom, 'paniekzaaiers'… ;)

"Er zijn zo'n 30 verkeersregelaars niet op komen dagen"

sooike 29 juni 2019 om 14:04

Onvoorstelbaar. Geen enkele ploegleider die bezwaar maakt en geen enkele KNWU-official die tijdig maatregelen voorstelt. Dit had bij het uittekenen van het parkoers toch meteen duidelijk moeten worden. Blijkbaar vinden de dames en heren van de wielerbond hun jasjes en broodjes/lunches/diners belangrijker dan de koers. Of weten ze niet beter? Het is een schande voor een nationaal kampioenschap , maar zelfs als het de Ronde van Ede was geweest had op de Raadhuissrtaat nooit op deze manier gereden mogen worden.

iLLan 29 juni 2019 om 14:08

Dit kon elk stel hersens toch al bedenken toen de route er was?

SolitaryShell 29 juni 2019 om 14:10

De Ronde van Ede is gisteren gereden over de Raadhuisstraat, die ging niet op deze manier.

iLLan 29 juni 2019 om 14:10

Kan iemand Youri even vragen de veiligheid aan te kaarten bij de organisatie?

Dolledriesoldebroek 29 juni 2019 om 15:46

Levensgevaarlijk op de klinkerbergweg met de rood/witte schildjes midden op de weg als afscheiding.. was drie rondes voor het eind ook getuige van een grote valpartij achterin het peloton waar ze links en rechts van de afscheiding over de weg gingen.. 1 iemand klapt tegen zo’n schildje aan en het hele peloton op de kop…

ONVERANTWOORD!

mark vv 29 juni 2019 om 16:35

Proficiat David!

rennerske 29 juni 2019 om 18:41

Oef, een nieuwsitem over een winnaar dat vervolgens weggepoetst wordt door een gammele veiligheidssituatie. Dat geeft zwaar te denken.

rennerske 29 juni 2019 om 18:51

@sooike, iLlan, Arie, Dolledries. Heeft 1 van jullie wellicht enige invloed op het voorkomen van hetgeen jullie vrezen, of is het doenlijk voor en afdoende om Youri hiervan en hierbij op de hoogte te stellen zodat jullie grieven bij de organisatie bekend worden en er iets concreets mee gedaan wordt?

iLLan 29 juni 2019 om 22:47

Politie-agent ter plekke gaf me vanmiddag al aan dat het vanavond bij de evaluatie besproken zou worden. Ik heb dus wel even een balletje opgegooid. Youri gaf ook aan het aangegeven te hebben.

Michiel De Rooij 29 juni 2019 om 19:00

Wie is Youri?

mypos 29 juni 2019 om 19:29

Youri Mulder?

Headlines

Materiaalzone

Populair