Daryl Impey leidt in de Tour Down Under: “Alles komt aan op morgen”

zaterdag 25 januari 2020 om 09:07
Daryl Impey leidt in de Tour Down Under: “Alles komt aan op morgen”

foto: Cor Vos

Daryl Impey is de nieuwe leider in de Tour Down Under. Onderweg mengde hij zich met succes in de strijd om de boni’s en ging zo Richie Porte voorbij. Met een voorsprong van twee seconden begint hij morgen aan de slotrit.

“Geweldig om als leider aan de etappe naar Willunga Hill te beginnen”, reageerde Impey na de finish in Victor Harbor. “Ik ben erg blij met al het werk dat de jongens hebben verzet, het was fantastisch.” De Zuid-Afrikaanse renner van Mitchelton-Scott keek tegen een achterstand van drie seconden aan bij aanvang van de vijfde rit. Bij de eerste sprint kwam hij nog als tweede door, maar bij de tweede pakte hij het volle pond. Daarmee leidt hij nu met twee seconden.

“De hele week probeerden we hier aan de leiding te komen en mezelf morgen in een positie te brengen, vanwaaruit ik Richie kan verslaan. Ik heb nu twee seconden voorsprong. Ik weet niet of het genoeg is, maar we hebben onszelf alle kansen gegeven om deze koers te winnen en het komt allemaal aan op morgen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Vibeman 25 januari 2020 om 09:55

Yates gaat morgen ff uithalen!

Jean Dumas 25 januari 2020 om 10:29

In het wiel van Porte kan ie blijven, want Impey leidt.

Wheely 25 januari 2020 om 10:29

Het lijkt erop dat Impey en Porte echt de enigen zijn die ook naar iets geven om het AK. Wel credits want ze doen het wel maar weer ff jaar op jaar.

BW52 25 januari 2020 om 13:43

Geef Porte toch de beste kans met Yates als dark horse wanneer Impey gekraakt wordt

Covadonga 26 januari 2020 om 01:14

Porte heeft een goede kans het ditmaal te winnen. Als hij kan wat hij al jaren heeft gedaan, komt het goed. Impey staat te weinig voor en Yates teveel achter.
Jammer dat het niet op tv is. Dan had ik het zeker opgenomen en terug gekeken zonder de uitslag te weten.

john 26 januari 2020 om 08:50

Hebben die gastjes van Wielerflits op zondag vrij of mogen ze niet zo vroeg beginnen ,Om dat op de site van AD en Telegraaf al staat dat Porte de down under tour gewonnen heeft

Headlines

Populair

Materiaalzone