Darmproblemen houden Cavendish van de fiets
Foto: Sirotti
donderdag 6 oktober 2016 om 11:50

Darmproblemen houden Cavendish van de fiets

De voorbereiding op het WK in Qatar verloopt voor Mark Cavendish niet zonder problemen. De kopman van de Britse ploeg kampt al enige tijd met een maag- en darmklachten. Afgelopen maandag moest hij de Münsterland Giro aan zich voorbij laten gaan, vandaag geeft hij forfait voor Parijs-Bourges.

Volgens zijn ploegleider bij Dimension Data Rolf Aldag komt het WK in gevaar. “Nadat hij in de GP Beghelli na zeventig kilometer op moest geven, is hij naar de dokter gegaan”, vertelde Aldag eerder deze week aan Radsport News. “Hij was zes dagen van de fiets door buikgriep. Dat maakt het lastig met het oog op het WK.”

Aldag blijft desalniettemin optimistisch. “In 2011 moest hij de Vuelta al na twee dagen verlaten en ging alles verkeerd.” Cavendish won in Kopenhagen vervolgens de regenboogtrui. “Hij is in staat om de zaken enorm snel om te laten keren.” Cavendish hervatte afgelopen zaterdag zijn training.

Dimension Data heeft nu voor Parijs-Bourges de Italiaan Kristian Sbaragli aangewezen als kopman. Het is nog onzeker of Cavendish aanstaande zondag van start zal gaan in Parijs-Tours. De wegwedstrijd van het WK Wielrennen staat gepland voor zondag 16 oktober.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2016 12:41
Bij Cavendish weet je het natuurlijk nooit, maar bij iedere andere renner zou je nu een definitieve streep door het WK kunnen trekken.
6 oktober 2016 12:47
Verschil met 2011 is wel dat er toen een maand zat tussen zijn opgave in de Vuelta en het WK. Nu is die tijd veel korter. Daarnaast zullen de omstandigheden in Qatar zwaarder zijn dan destijds in Denemarken en was Cav met afstand de snelste van het sprintersveld, wat nu niet het geval is.
6 oktober 2016 12:49
Darmproblemen kunnen op zich snel over zijn, echter zou ik er niet aan moeten denken om met darmproblemen in 40 graden 250 km op de fiets te moeten zitten en dan ook nog moeten sprinten. Je weet in ieder geval dat niemand je wiel wil hebben :)
6 oktober 2016 12:50
ben ff klaar met cav na de olympische spelen.
6 oktober 2016 13:04
Normaal gesproken DNF maar met dit WK weet je op de dag zelf pas wat er gaat gebeuren.
6 oktober 2016 13:34
Als hij niet start, zal het de koers toch aardig beïnvloeden. Dan heb je een sterke ploeg erbij die het niet op een massasprint aan zal willen laten komen.
6 oktober 2016 14:03
Jammer dat hij niet bij Sky rijdt, anders zou hij nog wel even een spuit met steroïden in z'n reet kunnen steken en attest aanvragen om vervolgens solo aan te komen met twee minuten voorsprong.
6 oktober 2016 16:05
Als het een WK-waardig parcours was had hij sowieso geen kans meer met zo'n ziekte kort voor het WK. Maar ja, het is eerder een criterium dat op weinig trekt, vooral wanneer ze het gaan inkorten als het te warm wordt. Daarvoor heb je geen goede conditie nodig om te winnen, gewoon een eindsprint.
6 oktober 2016 16:09
@Samus: het is een prima WK-waardig parkoers. Een mooie ronde zonder echt gevaarlijke obstakels en mooie brede wegen. Dat jij niet van massasprints houdt is wat anders. Maar dat maakt een sprintkoers nog niet onwaardig. In een massasprint weet je wel bijna zeker dat er een topper de WK trui aan mag trekken.
6 oktober 2016 16:15
'Hij was hij zes dagen van de fiets' is geen lekkere zin
6 oktober 2016 16:18
@Hakkie

Een topper die je nooit zal zien behalve in de laatste 150 meter van een saaie koers. Geef mij maar een Wereldkampioen als Sagan dan. Het is een belachelijk parcours waar maar één soort renner kan winnen. Er is maar één uitkomst, saai en nog is saai. Aanvallen loont niet op zo'n parcours. Hoe kan je het dan nog een koers noemen? Dit is een kermiskoers die enkel aantrekkelijk kan worden als het goed waait.
6 oktober 2016 16:28
De rit naar de Champs-Elysées is anders een hele mooie koers, elk jaar weer een mooie etappe. En toch op een vergelijkbaar parkoers.
6 oktober 2016 18:34
@Samas
Beetje domme reactie van je.
Een sprinter wint de Tour niet en een klimmer wint Parijs-Roubaix niet. Vind je dat ook belachelijk? En bovendien is een criterium iets korter en staat er wat minder op het spel.
6 oktober 2016 22:26
@Profronde

Beetje domme reactie van je. Vincenzo Nibali reed Sagan en Cancellara uit zijn wiel tijdens de mini-Roubaix etappe in de Tour. Als ze het inkorten als het te warm is, is het niet langer dan een criterium.
6 oktober 2016 22:56
Ik vind het wel prima een keer een vlak WK. Elk type renner zou wat mij betreft een keer in de carrière echt kans moeten kunnen maken op de regenboogtrui. Al lijkt het er nu juist op dat echte klimmers (San Sebastian, Lombardije) en echte kasseien renners (PR, RvV) niet helemaal die kans krijgen. Types LBL krijgen kansen te over
6 oktober 2016 23:31
@Baukema

Sprinters kunnen ook kans maken op een licht heuvelachtig parcours. Dan moeten ze er wel voor vechten en maken andere type renners ook een kans. Dus neen, ik ben het er niet mee eens dat we om de zoveel jaar een compleet vlak WK moeten hebben. Dat is dikke onzin. Wielrennen is een sport die leeft van kijkcijfers en vlakke koersen zijn nu éénmaal de saaiste soort koersen die er zijn. Het is in het beste belang van de sport dat we ophouden met vlakke koersen te organiseren. En als je me niet geloofd, moet je maar is naar de kijkcijfers kijken van een vlakke etappe in een grote ronde en vergelijk het dan met een heuveletappe of een bergetappe.
7 oktober 2016 08:20
@Samus: en Parijs-Roubaix dan? Dat is de vlakste race die er is. En om eerlijk te zijn: waaierritten zijn het grootste spektakelstuk wat het wielrennen kent, daar kan 99 % van de berg- en heuveletappes niet tegen op. Je schetst wat mij betreft een veel te zwart-wit beeld

Reacties zijn gesloten.