Danny van Poppel na vijfde plek: “Ik miste de punch”

vrijdag 2 september 2022 om 19:38
Danny van Poppel na vijfde plek: “Ik miste de punch”

foto: Cor Vos

Danny van Poppel eindigde vanmiddag als vijfde in de rit naar Montilla. De Nederlander van BORA-hansgrohe zei na afloop dat de finale zwaarder was dan gedacht. “Ik denk dat veel renners onderschat hebben hoe zwaar de finale zou zijn”, aldus Van Poppel.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Ik miste de punch die ik nodig had om te winnen. Toen Ackermann en Pedersen gingen, zag ik dat de finish nog ver was, waarna ik besloot te wachten. Toen waren ze al te ver. Ik heb heb alles gegeven, maar vandaag was niet mijn dag.”

Twee dagen geleden werd Van Poppel nog tweede in Cabo de Gata. In het persbericht geeft de ploeg aan op nog meer kansen voor de Nederlandse sprinter te hopen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

klaasd 2 september 2022 om 20:52

Gewoon goed bezig !!

2
Wheely 2 september 2022 om 20:52

Het is wel vaker zo met Danny dat als er een rit of wedstrijd is die hem echt zou moeten liggen dat het resultaat net tegenvalt en dat hij dan bij andere aankomsten waar hij minder favoriet is weer verrassend goed uit de verf komt.

1
Vierkante Wielen 2 september 2022 om 21:26

Zat niet slecht gepositioneerd, ook niet top. Maar omdat Ackermann zo vroeg voor de bocht al gas gaf en er achter Pedersen een gat viel was het een kansloze opgave. Moest ook al keertje doortrekken om wat op te schuiven voor die bocht.

De punch waar ie op doelt is dat laatste vervelende stukje voor de laatste bocht waar Wright en vooral Coquard wel nog wegrijden bij dat groepje.

1
Blackcanyon 3 september 2022 om 06:43

Enkele jaren geleden zaten Bau en Lau aan het rode bietensap, Van Poppel wil graag punch. Zal hij wel van zijn vader geleerd hebben. Maar Evenepoel heeft de heilige graal: een kersenrecoverymiddel. En dat heeft hij waarschijnlijk van Patrick Evenepoel, die in 1994 in dezelfde ploeg koerste als A3 vd Poel en Jos van Aert.
Het grote geheim is ontrafeld Crique Lambik met gebraden duif voor diner en vooraf een ijsbad.

0
LeoR 16 2 september 2022 om 20:38

Vreemde reactie, mistte hij nu de punch, of heeft hij gewoon te lang gewacht?

-1
S. Morgenstern 3 september 2022 om 08:10

Lijkt mij dat het wachten werd veroorzaakt door aan te voelen dat hij zelf niet de punch had om vanaf daar aan te gaan.

0
Mad 2 september 2022 om 20:04

Waarom zouden renners de finale onderschatten? Ze hebben toch een routeboek gekregen en medewerkers die zo’n finale even (digitaal) verkennen?

-2
Gr.R. 2 september 2022 om 20:11

Misschien omdat je digitaal en in 2D niet ziet hoe steil zo’n puist werkelijk is?

1
Ardoisier 2 september 2022 om 20:40

@Mad helemaal eens. José de Cauwer gaf het zelfs aan, vanuit Brussel. Dan zou je verwachten dat de ploegen het ook weten.

0
Mad 2 september 2022 om 20:42

Onzin Gr.R. Ook hoogte is bekend op kaarten en bijvoorbeeld Strava segmenten.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 2 september 2022 om 21:28

Misschien bedoelt hij finale als in ‘het laatste deel vd race’ waarin je afhankelijk bent van wat anderen doen. Misschien was dit het hoogst haalbare met de best mogelijke taktiek als het gaat om zijn output.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone