Danny van Poppel: “Ik mag in de voorjaarsklassiekers mijn eigen kans gaan”

donderdag 6 januari 2022 om 14:29
Danny van Poppel: “Ik mag in de voorjaarsklassiekers mijn eigen kans gaan”

Van Poppel als renner van Intermarché-Wanty-Gobert - foto: Cor Vos

Na twee seizoenen Intermarché-Wanty Gobert koerst Danny van Poppel dit jaar in het tenue van BORA-hansgrohe. De Duitse formatie hoopt met Van Poppel de ideale lead-out-renner te hebben aangetrokken voor Sam Bennett, maar de 28-jarige Nederlander krijgt ook nog de ruimte om zijn eigen ding te doen. “Ik mag in de klassiekers mijn eigen kans gaan”, klinkt het in gesprek met CyclingOnline.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

De sterke sprinter begint zijn seizoen over een maand in het Midden-Oosten. “We gaan op 13 januari met de ploeg op trainingskamp naar Mallorca. Ik ben daarna een dag of vijf thuis en dan begint het seizoen op 1 februari met de Saudi Tour. Daarna gaan we op 20 februari de UAE Tour in. Ik heb er veel zin in, kijk er naar uit”, aldus Van Poppel, die vervolgens hoopt te schitteren in de voorjaarsklassiekers, met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix als sportieve hoogtepunten.

Van Poppel zal overigens niet aan de start verschijnen van de eerste grote Vlaamse voorjaarskoersen: Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. “Ik sla het openingsweekend over. Ik ga naar Parijs-Nice en vervolgens naar al die klassiekers. Ik mag in de klassiekers mijn eigen kans gaan, daar ga ik honderd procent voor.”

Over zijn rol als sprintaantrekker: “Ik win liever vijftien koersen als lead-out van Sam”
Na het voorjaar is het tijd om Sam Bennett, de absolute sprintkopman binnen BORA-hansgrohe, zo goed mogelijk bij te staan. “In de etappekoersen tot de Tour ga ik mee als lead-out voor Sam Bennett. Je weet nooit hoe een koers verloopt. Rijdt hij lek of wat dan ook, dan is het best mogelijk dat ik in een rit gedwongen wordt om voor eigen kansen te gaan. Maar er komen ook wedstrijden waarin hij niet rijdt, je weet dikwijls niet hoe een koers verloopt.”

Van Poppel kijkt uit naar de samenwerking met Bennett en voelt zich niet te groot om de sprint aan te trekken. “Ik kan een paar wedstrijden winnen, maar geen vijftien. Ik win liever vijftien koersen als lead-out van Sam dan dat ik zelf vijftien keer in de top tussen plek vier en zeven sprint. Je kunt ook voldoening putten aan een bijdrage in de overwinning. Je ziet nu ook weer dat er veel ploegen investeren in een lead-out-trein.”

“Zo’n Michael Mørkøv van Quick-Step krijgt heel veel lof. Zo wil ik me als lead-out op mijn manier ook proberen te ontwikkelen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

5211 6 januari 2022 om 14:42

Hoop dat Danny voort kan borduren op zijn goede tweede helft van 2020 en weer eens de handen in de lucht kan steken.
Zou toch beloning zijn voor niet opgeven.

Verder moet hij Bennet heel goed af kunnen zetten met zijn capaciteiten.

Romāns Vainšteins 6 januari 2022 om 15:41

Gent Wevelgem nog eens op de weg tussen Ieper en finish met de voorsten belanden en niet er daar tussenuit gereden worden, dat gun ik hem zonder meer.

Turtlehead 6 januari 2022 om 17:50

ja, want dat in vijf minuten terug wapperen van chasse patat tot achterin groep 4 is een onwaardige herinnering.
Dat kotsen van Bennet trouwens ook, maar dat was een andere keer.

Merlinappa 6 januari 2022 om 16:47

Als hij net zoals vorig jaa rijdt is een overwinning in een (semi)klassieker zeker mogelijk, zou leuk zijn!

Titaantje 6 januari 2022 om 17:16

nee komt echt wel wat tekort om een semiklassieker te winnen.

Franco Ballerini 6 januari 2022 om 17:35

Eens met Titaantje. Buiten zijn fysieke tekortkomingen rijdt hij vaak als een kip zonder kop.

Merlinappa 6 januari 2022 om 21:16

Hij zat nochtans een aantal keer goed mee vorig voorjaar, oa in GW en de RVV. Een paar procentjes extra en iets slimmer koersen en hij doet mee voor de overwinning.

Gebruikersnaam 6 januari 2022 om 21:38

Er zijn er wel meer die meedoen voor de overwinning als ze een paar procentjes extra hadden en iets slimmer koersten. Dat geldt voor alle renners die in de (voor)finale bij een peloton van 40/50 overblijvers zitten.

Merlinappa 7 januari 2022 om 08:19

Dat klopt helemaal. Alleen 90% heeft niet de sprint van Danny ;)

kiekske 6 januari 2022 om 20:02

Het enigste dat ik hem zie winnen is Kuurne of Nokere Koerse. Maar dan moet hij geluk hebben en zijn ploeg moet er starten

Blackcanyon 7 januari 2022 om 00:03

Adri vd Poel draagt zijn kennis over aan zijn zoons. Hij is altijd zichtbaar voor de buitenwereld bezig met de carrière van zijn zoons.
Bij Jean Paul van Poppel is dat niet het geval. In de jaren dat zijn zoons leerden fietsen, zat hij vaak achter de vrouwen aan.
Nederlandse en Amerikaanse nat selectie, Acca Dueo en Hartol, in de auto wel te verstaan.

Materiaalzone

Populair