Danny van Poppel heeft goede gevoel terug: “Heel blij om”

dinsdag 8 augustus 2017 om 15:54

Danny van Poppel heeft de weg omhoog weer gevonden. Na een lastig voorjaar maakte hij recent indruk in de Ronde van Polen. De sprinter van Sky eindigde daar viermaal bij de eerste drie en wist zelfs een etappe te winnen. “Het gaat goed”, lacht Van Poppel voor de camera van WielerFlits.

De Nederlander heeft lang problemen gehad met de positie op zijn fiets. Uiteindelijk is besloten om alles terug te zetten naar hoe het vroeger was. “Ik voel gelijk duidelijk een verschil”, stelt Van Poppel. “Dat zie je ook in de uitslagen. Daar ben ik heel blij om.”

De overwinning in Polen was een bevrijding voor de 24-jarige renner. “Ik voelde me op trainingskamp al heel goed, dan weet ik dat de uitslagen wel komen. Dat had ik ook tegen de ploeg gezegd. Het is mooi dat ik dat dan bewijs.”

Het contract van Van Poppel bij Sky loopt dit seizoen af. De Nederlander hoopt bij de ploeg te kunnen blijven. “Ik weet dat als ik een goed level haal, ik daar wel zou kunnen blijven. Verder kan ik er ook nog niet veel over zeggen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

achtpuntzes 8 augustus 2017 om 15:58

Danny wil een goed level halen. is wielrennen dan toch een computerspelletje?

Sephiroth 8 augustus 2017 om 15:59

Zou mooi zijn als hij weer op niveau komt, anderzijds zou het nog mooier zijn om hem als tweede sprinter naast groenewegen bij TLJ te zien. Groenewegen de tour, van poppel de giro of vuelta en de net wat zwaardere wedstrijden.

Thailand 8 augustus 2017 om 16:01

@ achtpuntzes, tja team Sky taal he? Danny zit daar duidelijk op zijn plek. Al zou ik hem persoonlijk een andere WT ploeg adviseren zodat hij wat meer grote rondes kan rijden.

TykkeThor 8 augustus 2017 om 16:01

@8.6
Het blijft een Sky renner.

LutsenkoFan 8 augustus 2017 om 16:04

Geldwolf

Retro Lex 8 augustus 2017 om 16:05

De Nederlander heeft lang problemen gehad met de positie op zijn fiets. Uiteindelijk is besloten om alles terug te zetten naar hoe het vroeger was. “Ik voel gelijk duidelijk een verschil”,
Waarom was zijn fietsafstelling dan verandert vraag ik me af ?

Wheely 8 augustus 2017 om 16:11

Klinkt vet professioneel van Sky, ik ken ploegen die om minder geradbraakt worden.

Wielrennertje 8 augustus 2017 om 16:14

@Retro Lex Ik had ook zoiets bij de jeugd. Goh zei m’n trainer: ‘misschien vang je minder wind als we je stuur lager zetten’. Kreeg vervolgens last van mn rug. Allemaal dingen versleuteld maar ik bleef maar kwakkelen met pijntjes in de rug. Uiteindelijk alles teruggezet en toen was alles oke. Het kan dus zomaar zoiets kleins zijn. Een paar millimetertjes kan al veel verschil maken.

TykkeThor 8 augustus 2017 om 16:28

@LutsenkoFan
Wat een integere en correcte man ben je toch.

schipperaar 8 augustus 2017 om 17:45

Bizar dat een renner het aan de ploeg overlaat om zadel en/of stuur aan te passen.
Die zwarte carbon schoenen in de tour die brandden aan Jos zijn voeten leek er ook wat over, minder gewicht niet altijd meer comfort.
Dat er maar direkt weer vanuit wordt gegaan dat ie voor het geld blijft, tja, misschien heeft ie het gewoon naar zijn zin.

boehoe 8 augustus 2017 om 19:01

En waarom zou hij niet voor het geld mogen blijven? Linkt me een prima reden!

Covadonga 8 augustus 2017 om 21:39

Hij heeft blijkbaar een andere mening dan zijn vader. En terecht.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair