Daniel Martin rijdt naast Tour de France ook Giro d’Italia

donderdag 1 april 2021 om 11:15
Daniel Martin rijdt naast Tour de France ook Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Daniel Martin staat op 8 mei aan de start van de Giro d’Italia. De Ierse klimmer is de kopman van Israel Start-Up Nation. Het wordt voor de 34-jarige Martin, na de editie van 2010, zijn tweede deelname aan de Italiaanse rittenkoers. In de zomer start hij ook in de Tour de France.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Na 2010 paste de Giro simpelweg niet vaak in mijn programma, naast de Ardennenklassiekers en de Tour de France”, vertelt Martin. “Het parcours ziet er goed uit voor het team dat naast mij start in Turijn. Ik kan niet wachten om te gaan voor een ritzege, om zo mijn reeks aan ritzeges in de drie grote rondes compleet te maken. Het voelt alsof ik een nieuwe wedstrijd ga ontdekken, alsof ik een neoprof ben.”

Ploegmanager Kjell Carlström denkt dat het parcours van de Giro op het lijf geschreven is voor Martin. “Op papier past het heel goed bij zijn stijl van koersen. Het wordt interessant om te zien, omdat er duidelijk veel favorieten zijn. Dan wordt omringd door een ploeg die hem kan ondersteunen op het vlakke en in de heuvels”, zegt Carlström. De Ier rijdt na de Giro ook nog de Tour. “We geloven dat hij in beide grote rondes goed kan presteren.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

ivo001 1 april 2021 om 11:47

Dus Dan Martin wil voor een ritzege gaan, en de ploeg wil met hem voor het klassement gaan?

0
Jori 1 april 2021 om 12:01

Lijkt me dus geen Ardennen klassiekers dan?

0
Ab Normaal 1 april 2021 om 12:06

Wel als je voor ritzeges gaat, dan kan dat makkelijk gecombineerd worden.

0
Jori 1 april 2021 om 12:27

Maar als de ploegleiding een volledig team om je heen samenstelt voor de Giro, dan is in eerste instantie het klassement dus wel een doel. Dat kan natuurlijk later veranderen, maar iig niet voor de voorbereiding

0
lo squalo dello Stretto 1 april 2021 om 13:35

Zal wellicht puur voor een ritzege zijn. Je weet nooit dat de zaken gek lopen en hij er na een week of anderhalve week nog goed voor staat in het klassement en wat andere favorieten uitvallen natuurlijk; het zou dom zijn om het dan te laten lopen.

0
jappe666 1 april 2021 om 17:48

Vreemd dat hij net de grote ronde die het beste past bij zijn mogelijkheden skipt.
Die steile puisten van de Vuelta liggen hem toch het best?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone